JOKIĆEV PRVI TRIPL DABL U PLEJ OFU I TRAGIČAN PORAZ DENVERA: San Antonio napravio BREJK! (VIDEO)
Nikola Jokić je odigrao prvu utakmicu u plej ofu, Foto: AP

nba plej of

JOKIĆEV PRVI TRIPL DABL U PLEJ OFU I TRAGIČAN PORAZ DENVERA: San Antonio napravio BREJK! (VIDEO)

Nikola je zabeležio 10 poena, 14 skokova i 14 asistencija, ali u napadu nije dovoljno šutirao

Objavljeno:

Kakva drama u prvoj utakmici Nikole Jokića u plej ofu za Denver u NBA ligi! Iskusni San Antonio je pobedio neiskusne Nagetse sa 101:96, posle završnice za infarkt.

Nikola je u svom prvom nastupu u doigravanju zabeležio tripl dabl (10 poena, 14 skokova, 14 asistencija), ali i kritike, jer pred domaćom publikom nije preuzeo dovoljno odgovornosti u napadu (za 36 minuta šutirao je samo 9 puta iz igre (4-6 za 2 poena, 0-3 za tri poena).

Jokić je skakao, asistirao, radio sve po terenu, ali istina je da je pomalo i "bežao" od lopte kad je trebalo da "povuče", pa makar i na silu.

San Antonio je vodio skoro celu utakmicu, i to sa oko 10 poena razlike, a raspoloženi za igru su bili DaMar DeRozan sa 18 poena, Derik Vajt sa 16, Brin Forbs sa 15, koliko je postigao i LaMarkus Oldridž, kao i Rudi Gej sa 14 poena.

U Denveru su, pored Jokića, dobri bili i Geri Heris sa 20 poena, Džamal Marej sa 17 i Vil Barton sa 15.

Glavni problem Nagetsa na ovoj utakmici bio je očajan šut za tri poena, pogotovo prve petorke: pored Jokićevih 0-3, Milsap je šutirao 1-5, Marej 0-6, Barton 1-5 i Heris 1-3.

Ovo je slomilo samopouzdanje mladog tima, kojem se činilo da ništa što bace na koš neće da uđe unutra. Dakle, baš kao što Greg Popović voli.

Denver je nekako uspeo da, uz pomoć publike i na mišiće, spusti prednost Sparsa prvo ispod 10 poena, pa zatim na samom kraju i ispod 5, ali džaba.

Umesto da Jokić, kao ol star, i glavni igrač tima, preuzme odgovornost u napadu, sve lopte su išle u ruke Džamala Mareja.

Marej je prvo pogodio, pri rezultatu 95:89, uz faul, pa je Denver na 3 minuta do kraja smanjio na podnošljivih 95:92.

DeRozan je u sledećem napadu pogodio sa poludistance za 97:92, a Heris je zatim fauliran i sa penala smanjuje na 97:94.

Svi napadi, treba naglasiti, idu preko Jokića, ali on kao da jedva čeka da se oslobodi odgovornosti u napadu.

Na minut i po do kraja Jokić dodaje loptu Mareju, ovaj šutira i promašuje, Jokić hvata loptu u napadu i ponovo dodaje Mareju, koji ovog puta pogađa za 97:96.

Publika se ovde ponadala da će Denver preokrenuti, kao protiv Minesote pre par dana, ali na drugoj strani je bio Greg Popović, čovek sa najviše plej of iskustva u NBA.

U sledećem napadu Sparsa Marej krade loptu, ali zatim promašuje, Denver uzima loptu u napadu, i konačno Jokić kreće u prodor kao košu.

Ali, umesto da završi preko Oldridža, pokušava da kroz šumu ruku doturi loptu nekome ispod koša, i šuma ruku mu otima loptu.

U sledećem napadu DeRozan preuzima odgovornost i promašuje čist šut sa poludistance.

9 sekundi je do kraja, i Denver ima šansu da pređe u vođstvo. Jokić i Marej prave pik end rol, Marej ostaje potpuno sam na rutinskom šutu sa 4 metra i - promašuje!

Jokić faulira Oldridža, koji je uhvatio skok, LaMarkus ubacuje oba za 99:96, i Denver na 6 sekundi pre kraja kreće u akciju za izjednačenje.

Džamal Marej kreće sam ka košu, tu ga čeka Derik Vajt i krade mu čistu loptu.

Sekund i po pre kraja, navijači već napuštaju dvoranu. Vajt ubacuje dva za pobedu - 101:96 i 1:0 u seriji za Sparse.

Rezime: ogromno neiskustvo Nagetsa, možda i strah koji se uvukao u kosti. Solidna odbrana, ali katastrofa u napadu. Jokić je igrao za tim, ali mu tim nije vratio: startna petorka šutirala je trojke NEVEROVATNIH 3-22, i ovo je koštalo Denver pobede. Da su ubacili još 3-4 trojke, što su radili cele sezone, dobili bi utakmicu prilično ubedljivo. Jokić i Marej, udarni duo Denvera, zakazao je i na kraju utakmice. Jokić nije želeo da preuzima odgovornost, Marej je preuzeo i - prodao utakmicu.

Prognoza Espresa: Denver dobija 4:3 ili 4:2. Ipak su kvalitetniji tim od San Antonija.

Evo i partije Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.