BOMBARDOVAN AERODROM, ZEMLJA NA IVICI RATA! Legendarni trener bežao kolima da izvuče živu glavu: Pakao je iza nas!
Željko Pavličević je dvostruki prvak Evrope, Foto: Profimedia

Nije mu bilo lako

BOMBARDOVAN AERODROM, ZEMLJA NA IVICI RATA! Legendarni trener bežao kolima da izvuče živu glavu: Pakao je iza nas!

Ipak, on i dalje želi da se vrati nazad kada se situacija bude smirila

Objavljeno:

Hrvatski košarkaški stručnjak Željko Pavličević, je pre dva meseca preuzeo klub Al Itihad iz Libije, koja je na ivici rata.

Pokušao da ode iz Tripolija avionom, ali je aerodrom bombardovan, pa odlučio da put Tunisa krene automobilom. - Dobro smo, evo nas u Tunisu. Do juče nismo napadima pridavali preveliku važnost, jer se zna da ih ISIS, protiv kog se bori svet, nažalost često sprovodi, a onda je sve eskaliralo. Bombardovan je aerodrom u Tripoliju, pa smo u potrazi za spasom krenuli putem uz obalu. Bilo je mnogo kontrolnih punktova, neki su bili prijatni, neki i ne, ali je sve prošlo kako treba, pakao je iza nas, kaže Pavličević za "Kurir" i nastavlja sa opisom:

- Sa nama su bili predstavnici kluba i svi stranci koji su igrali u Libiji. Ceo sukob je dignut na svetski nivo, jer je i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Gutereš, došao u misiju mira, kaže Pavličević za Kurir.

On na kraju podvlači:

- Moram da kažem da su ljudi u Tripoliju super i da bih voleo da se kad se situacija smiri vratim u klub. Dok se to ne desi iz Tunisa ću u Zagreb, zaključio je Pavličević, kome je pomoćni trener bio Zadranin Luka Bujas.

Željko Pavličević je u karijeri vodio Cibonu, Ferolu, Tau Vitoriju, Split, Panatinaikos i Zagreb, a četiri godine bio je selektor Japana. Sa Cibonom je 1986. godine osvojio titulu prvaka Evrope, da bi isto ponovio pet godina kasnije na klupi Jugoplastike, koja se tada zvala POP 84.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.