STARA LJUBAV ZABORAVA NEMA: Šta je to Čović poželeo Partizanu u Novoj godini?
Nebojša Čović, Foto: Dragan Kadić

ČESTITKA

STARA LJUBAV ZABORAVA NEMA: Šta je to Čović poželeo Partizanu u Novoj godini?

O kritikama da je veliki broj stranaca u klubu problem za srpsku košarku, Čović je rekao da je to realnost današnje košarke

Objavljeno:

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović otkrio je u intervjuu za "Blic" kakvi su odnosi sa večitim rivalom Partizanu i šta mu je poželeo u 2019. godini.

- Ništa bolji niti lošiji, nego što su bili. Želim im sve ono što i oni žele nama. Nekada mislim da bi nam svima u srpskoj košarci bilo bolje da se za neke stvari i interese koji su važni za košarku na ovim prostorima zalažemo zajedno - rekao je Čović u intervjuu za "Blic".

Tema su bili i plasman crveno-belih u Evroligu naredne sezone, stranci u timu kao i trener Milan Tomić.

- Evrokup je već godinama ulaz brojnim klubovima u Evroligu, koji žele da se podignu na viši nivo, pa tako i ove godine tu imamo i Lokomotivu Krasnodar, Valensiju, Unikahu kao favorite za trofej, i klubove sa velikim, za nas nedostižnim budžetom. Takođe, ne treba zaboraviti da uvek imamo i neki tim koji iznenadi, ulaže se svuda, Francuska, Nemačka. Italija ponovo povećava budžete, tačnije njihovi klubovi i sponzori. Ove godine Evrokup je jako takmičenje, znam da je bilo pitanja “kako smo npr. izgubili od neke tamo Andore” a taj tim je pobeđivao Real u Madridu, dobio je Baskoniju na svom terenu, i ulaže ozbiljan novac u svoj sastav i ima odličan budžet. S druge strane, ABA liga je vrlo izjednačena, ne slažem se da je kvalitet opao kao što neki pričaju. Bilo je dobrih utakmica, ima talenata, ali i puno tenzije jer postoji samo to jedno mesto koje donosi Evroligu. Neće biti lako ni u jednom od ta dva takmičenja, ali naš polazni korak je dobar, za nešto više potrebno je i zdravlje i malo sreće, uz stalni rad - dodao je prvi čovek Crvene zvezde.

O kritikama da je veliki broj stranaca u klubu problem za srpsku košarku, Čović je rekao da je to realnost današnje košarke ne samo u Crvenoj zvezdi već i u drugim klubovima. Za trenera Milana Tomića, predsednik crveno-belih imao je samo reči hvale rekavši da je izuzetno zadovoljan učinjenim do sada, da je Tomić sam birao saradnike i tim kao i da će učiniti sve sa upravom i menadžmentom da ima nesmetane uslove za rad.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.