STRANCI SU BILI U ČUDU POSLE GALATASARAJA! TOMIĆ OTKRIVA: Znam šta pričaju u svlačionici, a znam i zašto to rade!
Milan Tomić, Foto: Starsport©

iskreno

STRANCI SU BILI U ČUDU POSLE GALATASARAJA! TOMIĆ OTKRIVA: Znam šta pričaju u svlačionici, a znam i zašto to rade!

- Bio sam na takvoj poziciji da ne može da mi se dogodi da me igrač na terenu „prevari” ili da ne vidim nešto - rekao je trener Crvene zvezde

Objavljeno: 12:53h

Došao je tiho i bez pompe na Mali Kalemgendan, nije se izletao sa bombastičnim izjavama, ali je svojim znanjem i autoritetom stavio svima do znanja da je na košarkašku mapu Evrope stigao ozbiljan trener koji ima potencijal da postane veliki.

Milan Tomić je ove sezone na maestralan način vodio Crvenu zvezdu, koja još ne zna za poraz u ovoj sezoni na Jadranu, a rutnski su obezbedili TOP 16 fazu Evrokupa.

45-godišnji strateg nije igrao za crveno-bele dok je bio igrač, ali je zato dubok drag ostavio u Pireju gde je 13 godina branio boje Olimpijakosa..

- Bio sam na takvoj poziciji da ne može da mi se dogodi da me igrač na terenu „prevari” ili da ne vidim nešto. Mogu da prepoznam ne samo stvari na terenu, već i u ponašanju igrača, tačno znam kad su nezadovoljni. Znam šta pričaju u svlačionici, znam i zašto, jer isto smo i mi radili dok smo igrali. Zato mi je lakše da iskontrolišem stvari i da odreagujem na pravi način - rekao je Tomić u novogodišnjem intervjju za Sportski žuranl.

Crveno-bele publika ove sezone nije na prepoznatljivom nivou, nema više standardno krcatog Pionira kad Zvezda igra evropske duele, ali izabranici Milana Tomića polaka vraćaju Delije u kultnu dvoranu, a najbolji primer za to je bila utakmica sa Galatasarajem u Evrokupu.

- Svuda je isto. Dok pobeđuješ sve je super, svi smo najbolji. Kad se izgubi samo jedna utakmica, odmah si najgori. To je sastavni deo našeg posla i ne treba da nas izbacuje iz ritma i skreće sa pravca. Navijači su uvek u pravu, a od nas zavisi koliko će ih doći na utakmicu. Jedan trener je rekao da mi kao glumci u pozorištu svake nedelje imamo po dve predstave. Što je predstava bolja, to će biti posećenija. Trudimo se da igramo dobru košarku i da dovedemo što više navijača, jer znamo kakva je atmosfera kad je Pionir pun i kolika nama znači njihova podrška. Posle utakmice sa Galatasarajem u kojoj je sala bila puna naši stranci su komentarisali da nikad takvo nešto fenomenalno nisu doživeli u karijeri - zaključio je Tomić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.