LIMOŽ JE ZVEZDINA PREMIJERA U 2019. GODINI: Tomić ima problema sa povređenim i bolesnim igračima!
Milan Tomić i košarkaši Crvene zvezde protiv Limoža će imati premijeru u 2019. godini, Foto: Starsport©

Bitno je pobediti

LIMOŽ JE ZVEZDINA PREMIJERA U 2019. GODINI: Tomić ima problema sa povređenim i bolesnim igračima!

Francuski tim je još u novogodišnjoj noći doputovao u Beograd

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju na startu Top 16 faze Evrokupa ekipu Limoža u dvorani „Aleksandar Nikolić".

Crveno-beli su prethodnu godinu završili pobedom u derbiju 13. kola ABA lige, dok je Limož imao dovoljno vremena za pripremu ove utakmice, jer su poslednji takmičarski meč odigrali još 27.12.2018. godine u nacionalnom šampionatu.

Ekipa Limoža koja je plasman u Top 16 obezbedila kroz grupu B zajedno sa ekipama Lokomotive, ALBE i Cedevite, stigla je u Beograd još tokom novogodišnje noći, a prvotimci Crvene zvezde i trener Milan Tomić od premijere u drugoj fazi očekuju dobru utakmicu protiv tima koji je u seriji od 6 pobeda.

Milan Tomić navodi da je Limož u odličnoj formi
Milan Tomić navodi da je Limož u odličnoj formi foto: Starsport©

Trener Milan Tomić kaže da meč sa Limožom možda dolazi u nezgodnom trenutku, jer je francuski tim u seriji pobeda.

- Početak TOP 16 faze igramo protiv ekipe koja je u dobrom momentu, u seriji su od 6 pobeda, 4 u prvenstvu i dve u Evrokupu nakon promene trenera. Igraju brzo sa puno kontri, atletski su jaki i izuzetno visoki kao ekipa na svim pozicijama. Zato moramo da odigramo dobru utakmicu u dobrom ritmu. Protiv Budućnosti smo igrali bez nekoliko igrača koji su bili bolesni, roviti ili povređeni. Videćemo na koga pred ovaj meč mogu da računam.

Stratos Perperoglu je bio najbolji igrač Zvezde protiv Budućnosti
Stratos Perperoglu je bio najbolji igrač Zvezde protiv Budućnosti foto: Starsport©

Stratos Perperoglu kaže da se meč mora dobiti jer se igra pred domaćom publikom.

- Moramo da odigramo dobro protiv Limoža zato što je to prva utakmica u Novoj godini kojom otvaramo Top 16 fazu Evrokupa, a pogotovo je važna jer igramo pred našim navijačima. Pozvao bih navijače da nas podrže i ispune halu na toj utakmici kao protiv Budućnosti jer se pokazalo koliko nam znače. Nadam se da će nastaviti da dolaze u velikom broj.

Branko Lazić ističe kvalitete ekipe Limoža
Branko Lazić ističe kvalitete ekipe Limoža foto: Starsport©

Kapiten Branko Lazić kaže da Francuzi nisu zalutali u Top 16.

Teška grupa u Top 16 fazi i svakako nijedna utakmica neće biti laka. Igrali smo već sa francuskim ekipama. U pitanju je jedna dobra atletska ekipa i sigurno da će želeti da pokažu da nisu slučajno u Top 16 fazi. Ipak, mi želimo da pred našim navijačima odigramo još jednu dobru utakmicu i startujemo Top 16 fazu sa dobrim rezultatom. Dejan Davidovac ističe koliko je Limož dobra ekipa.

- Utakmica protiv Budućnosti je bio pravi test za nasi za start Evrokupa. Limož je sigurno dobra ekipa čim je našla svoje mesto u Top 16 fazi Evrokupa. Oni su tipična francuska ekipa koja igra dosta u tranziciji, atletski jaki. Imali smo već prilike da se susretnemo sa francuskim ekipama u grupnoj fazi pa znamo šta možemo da očekujemo. Grupa je teška, ali daćemo sve od sebe i zato je važno da dobro počnemo, jer nas čekaju dva teška gostovanja u Španiji. Valensija i Unikaha su evroligaške ekipe, ali i mi smo prošle godine igrali Evroligu. Sigurno da je to najjača grupa u Top 16 fazi, ali bićemo spremni.

Utakmica Crvena zvezda - Limož igra se u sredu sa početkom u 20 časova. Odmah nakon toga crveno-beli autobusom putuju u Sloveniju, gde ih u petak očekuje duel sa ekipom Krke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.