ŽELJKOV NEKOMPLETNI FENERBAHČE KREĆE U POHOD NA EVROLIGU: Još se uigravamo, naš tim će juriti formu!
Željko Obradović, Foto: Saša Pavlić Koky

znatno oslabljeni

ŽELJKOV NEKOMPLETNI FENERBAHČE KREĆE U POHOD NA EVROLIGU: Još se uigravamo, naš tim će juriti formu!

Ekipa koju vodi srpski stručnjak prošle sezone bila je vicešampion EL, a ovoga puta imaju dosta lošiji roster

Objavljeno: 09:35h

Fenerbahče koji sa klupe predvodi najbolji trener u istoriji Evrolige Željko Obradović pršle godine je sa svojim timom poražen u finalu od Real Madrida koji je predvodio neverovatni Luka Dončić.

On ove godine juri svoju ljubilarnu desetu titulu u najjačem evropskom takmičenju, a prvi protivnik će mu biti novopečeni Evroligaš Gran Kanarija, a srpski trener je istakao da ne može ni da zamisli kakvi su dometi njegovo tima u sezoni pred nama.

- Videćemo u maju i junu, kada se inače svode računi. Verujem da imam ekipu koja može da zadrži Fenerbahče u vrhu Evrolige i turskog prvenstva - rekao je Obradović za "Sportski žurnal".

Željko Obradović
Željko Obradović foto: EPA/Jose Ramon Gomez

Ove sezone Fener nema tim kao ranijih, razlog za to su finansijske poteškoće, pa tako ovoga puta nisu uspeli da dovedu zamene kao što su planirali, pa su umesto Vonamejkera, Nanelija i Tompsona dovedeni "samo" Žofri Lovernj i Tajler Enis.

- Uglavnom smo bili nekompletni, jer su igrači bili u državnim timovima. Možda smo ukupno 10 dana bili svi na okupu... Još smo u fazi uigravanja i vraćanja na elemente koje smo imali do rastanka u junu. Nema druge nego da jurimo formu kroz utakmice i treninge - izjavio je desetostruki osvajač Evrolige.

Obradović nije želeo da prognozira rezultate njegovo tima.

- Time se bave navijači i novinari. Nedavno je u Barseloni bilo okupljanje evroligaških trenera i niko od kolega nije pričao o tome... Svaki od 16 klubova učesnika želi u plej-of.

Fenerbahče - šampioni iz 2017.
Fenerbahče - šampioni iz 2017. foto: Reuters

Ove godine u Evroligi neće biti niti jednog tima iz Srbije posle 17 godina, a ABA ligu će u najjačem košarkaškom takmičenju predstavljati Budućnost iz Podgorice.

Od prošle sezone razlikovaće se samo četiri tima koja nisu učestvovala, sada će kao šampion Evrokupa tu biti Darušafaka, Budućnost kao šampion ABA lige, Gran Kanarija će igrati kao predstavnik iz Španije, a srpska kolonija iz Bajerna će zameniti Bamberg kao šampioni Nemačke.

PAROVI 1. KOLA Četvrtak: CSKA - Barselona 19.00 Panatinaikos - Makabi 20.00 Bajern - Efes 20.30 Real - Darušafaka 21.00 Petak: Budućnost - Armani 18.45 Himki - Olimpijakos 19.00 Žalgiris - Baskonija 19.00 Fenerbahče - Gran Kanarija 19.45

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.