Srpski reprezentativac rekao ono što svi misle: Sistem FIBA je pogrešan i loš za svakoga!
Foto: EPA/Sedat Suna

ali mora da ćuti i trpi

Srpski reprezentativac rekao ono što svi misle: Sistem FIBA je pogrešan i loš za svakoga!

Lučić je posle godinu dana ponovo u nacionalnom timu

Objavljeno: 18:18h

Srpski košarkaši se pripremaju za kvalifikacione mečeve protiv Grčke i Estonije u borbi za odlazak na Mundobasket 2019. godine.

Ovo je prvi put u kvalifikacijama da selektor Đorđević može da računa na najbolje igrače (osim Teodosića, Marjanovića i Jokića), a u reprezentaciji je posle godinu dana i Vladimir Lučić.

- Očekivanja su da zabeležimo dva trijumfa. Ovo je period u kom najveći broj igrača može da se skupi i da u najboljem sastavu predstavljamo zemlju. Neće biti lako, naročito prva utakmica protiv Grčke. Očekujem dve pobede. Šta je, tu je. Prve tri ekipe idu dalje, biće kvalifikacija tokom cele godine, cilj je da se nađemo tamo gde Srbija zaslužuje da bude, na Svetskom prvenstvu - rekao je Lučić.

Vladimir Lučić očekuje dve pobede u naredna 2 meča
Vladimir Lučić očekuje dve pobede u naredna 2 meča foto: Dragan Kadić

Nažalost, ovo je i jedini put da će selektor imati na raspolaganju igrače iz NBA i Evrolige, jer posle ovog prozora to više neće biti moguće i zato je važno da se ostvare pobede nad Grcima i Estoncima.

- Ne znam šta da kažem povodom toga. Mnogo se već pričalo o celom ovom sistemu, koliko je loš i pogrešan za košarku, klubove i igrače - poručio je Lučić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.