Bjelica ponovo u jatu: Niko od igrača nije rekao da neće, a da je bio u poziciji da bira!
Foto: Dado Đilas

Orao ponovo leti

Bjelica ponovo u jatu: Niko od igrača nije rekao da neće, a da je bio u poziciji da bira!

I konačno. Bjelica će se danas odazvati selektoru Aleksandru Đorđeviću

Objavljeno: 13:03h

Nemanja Bjelica je za reprezentaciju Srbije poslednji put igrao na Evropskom prvenstvu, 2015. u Berlinu i Lilu. Olimpijske igre u Riju, pa i Evrobasket u Istanbulu, propustio je zbog povreda.

Iz dobro poznatih razloga, a ne njegovom voljom, Bjelica nije bio deo tima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019.

I konačno. Bjelica će se danas odazvati selektoru Aleksandru Đorđeviću.

U intervjuu za Sportski žurnal, Bjelica je podsetio koliko mu znači da da igra za Srbiju i koliko je ponosan što je bio deo tog tima od 2009. i Evropskog prvenstva u Poljskoj.

- Igranje za državni tim je poseban deo moje karijere i vuče emocije koje je teško objasniti. Nema ništa gore nego kada znaš da bi trebalo da budeš uz saigrače i za tim. Srce hoće, a telo ne da. Ali, na te stvari ne možeš da utičeš. Najvažnije da sam opet tu, zdrav i spreman - rekao je Bjelica u razgovoru za Žurnal.

Sada će biti tu, ali u naredna dva prozora neće. Opet ne svojom željom, već zbog sistema takmičenja. Ni on, niti ostali momci iz NBA ili Evrolige. Teret će izneti neki drugi momci – kao što su i u prethodnim prozorima.

- Na to gledam iz ugla igrača koji su mogli da se odazovu pozivima. Ne želim pre svega da neko od njih pomisli da mu neko zauzima mesto. Pogotovo što su ti momci pokazali koliko cene šansu koju su dobili. Tu mi najviše smeta kada neko za njih kaže da su drugi ili treći tim.

- Celu tu priču sa prozorima treba gledati i iz ugla navijača kojima se ne daje najbolji mogući proizvod. Uvek sam za to da sve ekipe igraju u najjačim sastavima. Ovako košarka trpi i to ne donosi ništa dobro. Razumem da ovako neki drugi igrači dobijaju šansu, ali gubi se smisao. Na kraju cele te priče, u ovom sistemu takmičenja se ne misli na opterećenje igrača. Pa pogledajte samo koliko je njih u poslednje vreme imalo teže povrede.

I pored toga što je u ovom prozoru bilo moguće da svi igrači dođu u reprezentacije, iapak je bilo mnogo je otkaza.

Nije na meni da se bavim tim temama, ali ne vidim ko je tu na dobitku. Igrači nisu zaštićeni, kvalitet opada, a navijači ne vide ono najbolje što svaka zemlja ima. Situacija je takva kakva jeste i nama ne preostaje ništa drugo nego da iz ove pozicije izvučemo maksimum. Nas čeka veoma težak meč protiv Grka i to mora da bude u fokusu, a ne da se samo pričamo ko i zašto ne može da igra.

Zaključujući opširan intervju za „Sportski žurnal”, Bjelica je rekao:

Niko od igrača koje ja poznajem nije rekao: „Neću da igram”, a da je bio u poziciji da bira. To treba svi da znaju i tu treba staviti tačku. Već je i previše bilo priča ko je i zašto otkazao. Pred nama su dva važna meča, treba da vidimo ko može da igra i da se maksimalno spremimo. Da to i igrači koji su tu budu u prvom planu.

BONUS VIDEO: Stigli fudbaleri Zvezde na aerodrom Nikola Tesla

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.