Orlići neubedljivi, ali je Kina ipak pala! Na redu je spektakl sa Amerima! (VIDEO)
Foto: KSS

SP ZA KLINCE

Orlići neubedljivi, ali je Kina ipak pala! Na redu je spektakl sa Amerima! (VIDEO)

Sada sledi dan odmora, pa utakmica protiv SAD, u noći između utorka i srede od 01.00

Objavljeno: 08:59h

Košarkaška reprezentacija Srbije do 17 godina ubeležila je i drugu pobedu u grupnoj fazi Svetskog kupa u Argentini pošto je nadigrala Kinu rezultatom 73:61, ali učenici Slobodana Klipe nisu ostavili toliko dobar utisak.

I dalje je rana faza takmičenja, pa to ni ne čudi. Orlići su rutinski stigli do pobede, bez previše utrošene energije, ali činjenica je da igra Srbije i dalje ne izgleda ubedljivo. Bar ne srazmerno kvalitetu. Posle mučenja protiv Malija, igračima Srbije bilo je potrebno nešto više, da napumpaju samopouzdanje pred dvoboj sa Sjedinjenim Američkim Državama. To nisu dobili...

Najefikasniji igrač u pobedničkim redovima ponovo je bio Partizanov klinac Đorđe Pažin sa 18 poena, dok je njegov klupski saigrač Stevan Karapandžić dopisao još 15 poena. Supertalentovani Aleksej Pokuševski imao je samo pet poena, ali i deset skokova, četiri blokade i tri ukradene lopte i statistički je bio najefikasniji igrač utakmice!

Srbija je vrlo dobro počela utakmicu, odmah u prvoj četvrtini postavila stvari na svoje i taj period igre dobila sa laganih 20:9. Posle toga se Srbija malo izgubila, pa su klinci iz Kine dobili naredne dve deonice i tako malo zakomplikovali stvari. Kina je istopila zaostatak i konstantno bila na granici između jednocifrene i dvocifrene razlike, koju je Srbija uspela da zadrži do kraja.

Sada sledi dan odmora, pa utakmica protiv SAD, u noći između utorka i srede od 01.00.

SRBIJA - KINA 73:61 (20:9, 19:21, 15:17, 19:14)

Srbija: Karapandžić 15, Langović 5 (9sk), Pažin 18, Pokuševski 5 (10sk, 3ul, 4bl), Vasić 2, Marković 8, Musić, Pavićević, Petrušev, Popović 4, Tanasković 8, Živanović 8.

Kina: Lu 7, Ču 11, Saimaiti 3, Sun 13 (4sk, 4as), Jang -, Čen 3, Džiao 22 (8sk), Tong -, Tućun 2, Jan -, Žang -, Žao -.

BONUS VIDEO HRVATI OPLELI UŽIČKO KOLO ZA POBEDU NAD DANSKOM: Ovo je NAJVESELIJA proslava navijača kockastih

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.