KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI: Lale iznenadile Azure, Crna Gora Sloveniju a Hrvatska i Litvanija rutinski!
Foto: Filip Plavčić

SADA JE SVE JASNIJE

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI: Lale iznenadile Azure, Crna Gora Sloveniju a Hrvatska i Litvanija rutinski!

Selekcije koje su se oprostile od prvenstva sveta su Belorusija, Švedska, Rumunija kao i Kosovo

Objavljeno: 22:49h

Prvi krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo je završen u četiri grupe (A, B, C i D).

Najveće iznenađenje u poslednjem kolu priredili su košarkaši Holandije koji su savladali Italiju (81:66), što je bio drugi uzastopni poraz "azura" nakon izgubljenog meča od selekcije Hrvatske (72:78).

Doduše Italijani su bili dosta oslabljeni, jer su odlučili da igraju sa rezervnim sastavom preostala dva meča prve runde kvalifikacija i oba izgubili. Ipak, to ih nije pomerilo na tebeli pa dalje idu kao prvoplasirana ekipa.

Sa druge strane, Hrvati su nastavili pobednički niz, pošto su deklasirali Rumuniju (90:63). Rumunija nije bila dostojan protivnik, pa je na kraju pregažena. Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Dario Šarić sa 22 poena i Ivica Zubac sa 20 poena.

Dok su Košarkaši Crne Gore vratili su milo za drago Sloveniji za poraz u Morači u februaru i trijumfom u Stožicama rezultatom 87:74 obezbedili drugo mesto u Grupi A pred drugu fazu kvalifikacija u septembru.

A rutinsku pobedu ostvarila je Litvanija na gostovanju Mađarskoj, za overu prvog mesta i šest maksimalnih pobeda 73:50 . Litvaniju je do pobede odveo NBA centar Jonas Valančijunas sa 15 poena, dok su ga Arturas Gudaitis i Domantas Sabonis ispratili sa po 12 koševa.

Do laganih pobeda u poslednjem kolu došli su Letonija, Turska i Španija.

Posle mečeva u pomenutim grupama otklonjene su sve dileme, pa je uoči poslednjih mečeva u preostalim grupama poznato da su plasman u naredni krug kvalifikacija obezbedili Španija, Slovenija, Crna Gora, Turska, Letonija, Ukrajina, odnosno Italija, Hrvatska, Holandija, Litvnanija, Poljska i Mađarska.

Selekcije koje su se oprostile od prvenstva sveta su Belorusija, Švedska, Rumunija kao i Kosovo.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO IZ RUSIJE: Ona je prva zvezda Mundijala! Kurir pored PORNO DIVE koja je zaludela svet (18+, KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.