GOTOVO JE! Poznato je u koji klub ide Lebron Džejms, a nije Klivlend! (VIDEO)
Foto: Reuters

NBA LIGA

GOTOVO JE! Poznato je u koji klub ide Lebron Džejms, a nije Klivlend! (VIDEO)

Najbolji košarkaš na svetu za četvorogodišnju vernost dobiće 154 miliona dolara

Objavljeno: 09:39h

Saga je gotova, konačno je poznat klub u kome Lebron Džejms nastavlja karijeru!

Najpoznatiji i verovatno najbolji košarkaš na svetu pre nekoliko dana odbio je ponudu svog Klivlenda, a pre nekoliko sati stigla je i potvrda: njegov novi tim biće Los Anđeles Lejkersi.

Ovu vest potvrdio je i najveći autoritet među novinarima koji prate NBA Adrijan Vojnarovski:

Proteklih dana i nedelja spekulisalo se da bi Lebron mogao da ode u Hjuston Roketse i da zajedno s Krisom Polom i imenjakom Hardenom pokuša da napadne Golden Stejt Voriorse, trostruke šampione u poslednje 4 godine.

Takođe, kao jedna od najozbiljnijih destinacija pominjao se mlad i talentovan tim Filadelfije 76-ersa.

Ipak, biće da je presudilo veliko tržište Los Anđelesa, kao i blizina Holivuda, u kome Džejms već neko vreme ima ozbiljne poslove kao producent. Lebron će ovim ugovorom postati najplaćeniji igrač na svetu, jer će godišnje u naredne 4 godine dobijati po 38,5 miliona dolara.

Drugo najveće ime u NBA koje ovog leta, po svemu sudeći, menja tim, Kavai Lenard, i dalje je čvrst u odluci da napusti San Antonio. Kao njegova sledeća destinacija pominje se takođe L.A.

Nema šta, Lejkersi opet prave moćan tim koji će probati da vrati slavu nekad najmoćnijoj franšizi u NBA, u vreme Medžika Džonsona i Karim Abdul Džabara.

A da će ova ekipa biti među najzanimljivijim za gledanje potvrđuje i ova vest: za tim iz Grada Anđela potpisao je i jedan od najurnebesnijih igrača u NBA Lens Stivenson, do pre nekoliko dana član Indijane Pejsers, koji će za godinu vernosti "Jezerdžijama" dobiti 5,4 miliona dolara.

Džaval Megi, omiljeni gost emisije Šakila O`Nila "Šaktin a ful", takođe je novi član Lejkersa, u kojima će narednu sezonu igrati za veteranski minimum. Džaval je napustio šampione Golden Stejt Voriorse.

Konačno, tim čiji je menadžer Medžik Džonson na još jednu godinu produžio je ugovor s Kentavijusom Koldvel Poupom, koga će plaćati 12 miliona dolara godišnje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.