JAKA BLAŽIČ NEDOVOLJAN ZA SLOVENCE! Dončić gledao kako Furija guta šampiona Evrope!
Foto: FIBA Basketball

PORAZ SLOVENIJE

JAKA BLAŽIČ NEDOVOLJAN ZA SLOVENCE! Dončić gledao kako Furija guta šampiona Evrope!

Odigrano je nekoliko utakmica ovog junskog prozora kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini

Objavljeno:

Počeli su mečevi junskog kvalifikacionog prozora za Svetsko prvenstvo 2019. godine koje će se održati u Kini. Već su završeni mnogi mečevi, a po imenima najveći duel bio je onaj između Slovenije i Španije koji je Crvena furija dobila s 83:72.

Španci su tokom celog toga meča bili bolji rival. Dobili su svaku četvrtinu ponaosob i tako zasluženo stigli do pete pobede u pet mečeva. Oni imaju osiguran prolazak u narednu rundu, dok će Slovnija morati do pobede u narednom, šestom duelu.

Najefikasniji igrač kod Španije bio je Kino Kolom koji je postigao 16 poena, pet asistencija i četiri skoka. Po 10 poena dodali su Sebastijan Sajc, Huan Ernangomez, a 11 je dao Žaim Fernandez. Kod Slovenije je jedini raspoložen bio Jaka Blažič sa 18 datih poena.

Inače, ovaj duel je kao gledalac posmatrao Luka Dončić.

Letonija je došla do pobede nad Švedskom pd 82:72 uz 27 poena Janisa Strelnijeksa. Davis Bertans je dodao 22 poena. Grčka je stigla do pete uzastopne pobede iz 17 poena Janulisa Larencakisa. Bilo je 96:78 protiv Izraela u gostima.

Završene utakmice:

Švedska - Letonija 72:82 Izrael - Grčka 78:96 Poljska - Litvanija 61:79 Turska - Ukrajina 80:66 Holandija - Rumunija 77:52 Slovenija - Španija 72:83

(Espreso.co.rs/MOZZART Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.