KAVSI UPROPASTILI SAMI SEBE I LEBRONOV REKORD: Drama, tenzija, frka i tragičari Klivlenda doneli Voriorsima vođstvo u seriji! (VIDEO)
Foto: AP

NBA plej-of

KAVSI UPROPASTILI SAMI SEBE I LEBRONOV REKORD: Drama, tenzija, frka i tragičari Klivlenda doneli Voriorsima vođstvo u seriji! (VIDEO)

Neverovatno je šta se dogodilo u prvom meču velikog finala

Objavljeno: 09:27h

Kakvo ludo otvaranje velikog NBA finala?! Fantastična košarka, drama, neizvesnost, tenzija, produžetak, sve to smo mogli da vidimo već u prvom duelu Golden Stejta i Klivlenda koji je na kraju pripao domaćinu 124:114.

Poveli su Voriorsi 1:0 u seriji u sprečili Kavse da im naprave brejk već na startu serije, a za to mogu da kažu hvala Džordžu Hilu i Džej Ar Smitu koji su apsolutni tragičari ovog meča.

Najpre je prvopomenuti 5 sekundi pre kraja četvrte četvrtine pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja, iako bi drugo donelo vođstvo i verovatno pobedu njegovom timu, a potom je Smit uhvatio loptu posle promašaja, ali umesto da krene ka košu i šutira, on je pobegao od njega i zato se otišlo u produžetak.

Tako su njih dvojica upropastili rekordersko veče Lebrona Džejmsa koji je postigao čak 51 poen na ovom susretu i zabeležio lični rekord u plej-ofu. Ipak, na kraju se nije radovao.

Bilo je i velike tenzije među igračima na terenu, a u tome je prednjačio Drejmond Grin, koji je raskrvario oko Lebronu, a potom se u produžeku pokoškao i sa Tristanom Tompsonom, ali je sprečen veći incident i fizički sukob.

"Ratnike" su do prvo trijumfa i odbrane domaćeg terena vodili Stef Kari sa 29 poena i 9 asistencija, Kevin Durent je ubacio 26, Klej Tompson 24 poena. Grinu je nedostajala jedna asistencija za tripl-dabl, 13 poena, 11 skokova i 9 asistencija.

Kod Kavalirsa osim pomenutog Lebrona, odličan je bio i oporavljeni Kevin Lav sa 21 poenom, a uz njih jedini još dvocifren je bio Smit sa 10 poena.

NBA plej-of:

Golden Stejt - Klivlend 124:114 (1:0)

BONUS VIDEO: Janković posle pobede nad Partizanom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.