Bivši prvi pik na draftu odustao od NBA! (VIDEO)
Foto: AP

A sad adio

Bivši prvi pik na draftu odustao od NBA! (VIDEO)

Vratio se kući, ali nastavlja da igra košarku

Objavljeno:

Legendarni centar australijske reprezentacije i osvajač NBA prstena sa ekipom Golden Stejta, Endrju Bogut odlučio je da završi svoju NBA karijeru ali će nastaviti da igra košarku pošto je potpisao za Sidnej Kingse za koje će igrati u NBL ligi u kojoj nastupaju australijski i novozelandski timovi. Australijanac je izabran kao prvi pik na draftu 2005. od strane Milvoki Baksa, Međutim njegovu karijeru i dosezanje punog potecijala su konstantno ometale neugodne povrede koje je trpeo australijski gorostas. Ipak to ga nije sprečilo da dobije status izuzetno respektabilnog centra pogotovo zbog njegove tvrde i besprekorne odbrane.

Iako je tokom karijere imao veliki broj povreda to ga nije sprečilo da u najjačoj ligi na svetu provede punih 13 godina igrajući za Milvoki, Golden Stejs, Dalas, Klivlend i Lejkerse.

Bogut je sa Voriorsima podigao šampionski pehar a bio je i jedan od ključnih igrača uspeha tima iz Ouklenda, tako da se ne može reči da nije imao uspešnu karijeru iako su se od njega očekivla i veća dostignuća.

BONUS VIDEO: Radnički - Zemun, borba za titulu na Crvenom krstu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.