JUTA I HJUSTON PRED POLUFINALOM: Harden 22, a Roketsi 50 za četvrtinu, bivši predsednički kandidat se rugao Vestbruku! (VIDEO)
Džejms Harden je ubacio 22 poena za četvrtinu, Mit Romni se rugao Raselu Vestbruku, Foto: AP/Printscreen/Twitter

Oklahomi se ne piše dobro

JUTA I HJUSTON PRED POLUFINALOM: Harden 22, a Roketsi 50 za četvrtinu, bivši predsednički kandidat se rugao Vestbruku! (VIDEO)

Zanimljivo je bilo u četvrtim susretima u Mineapolisu i Solt Lejk Sitiju

Objavljeno: 09:11h

Hjuston i Juta se nalaze pred prolaskom u polufinale Zapadne konferencije, dok su Oklahoma i Minesota na ivici ispadanja.

Roketsi su napravili "brejk" u drugom meču u Mineapolisu 119:100 te sada imaju meč loptu pred svojim navijačima u Teksasu, u narednoj utakmici.

Do trijumfa u gostima su stigli zahvaljujući neverovatno odigranoj trećoj četvrtini u kojoj su ubacili čak 50 poena, kada je Harden postigao 22 od svojih 36 koševa na utakmici.

Sve u svemu, nema koji igrač gostiju nije bio razigran na ovom meču, jer su uz "Bradu" sjajni bili i Pol sa 25, Gordon sa 18, Kapela sa 14 i Ariza sa 15 poena.

Na drugoj strani falio je makar još jedan igrač da iskoči u timu "vukova", pošto su Tauns sa 22, Batler sa 19, Rouz sa 17, i u neku ruku Vigins sa 14 odradili svoj deo posla, ali nedostajao je još neko.

Naš Nemanja Bjelica je konačno dobio nešto značajniju minutažu i za 16 minuta na parketu postigao 7 poena uz 3 skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Oklahoma je možda malo kalkulisala kada je na neki način birala svoje mesto na tabeli za plej-of i to može da joj se obije o glavu, jer je Juta oba meča pred svojim navijačima odigrala savršeno.

I u drugom susretu u Solt Lejk Sitiju slavio je domaćin i to onako ubedljivo 113:96, pa ga sada samo jedna pobeda deli od prolaska u polufinale konferencije.

Opet je "ruki" Donovan Mičel izbriljirao i sa 33 ubačena poena postavio rekord kada su u pitanju postignuti poeni na jednoj utakmici plej-ofa među igračima Jute u debitantskoj sezoni. Pre njega rekord je držao Karl Meloun sa 31 poenom.

Poseban momenat je bio kada je u drugoj četvrtini Rasel Vestbruk već u drugoj četvrtini zaradio 4. ličnu grešku i čitava dvorana mu se rugala, a među onima koji su to činili bio je i bivši kadidat za predsednika iz Republikanske partije, Mit Romni.

"Grmljavinu" su neutralicali uz Mičela još i Ingls sa 20 poena, Gober sa 16, Rubio i Fejvors sa po 13.

Kod gostiju najbolji je bio Pol Džordž sa 32 koša, Vestbruk je ubacio 23, a ostali daleko, daleko od njih.

NBA, rezultati:

Minesota - Hjuston 100:119 (1:3)

Juta - Oklahoma 113:96 (3:1)

BONUS VIDEO: Radnički - Zemun, borba za titulu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.