NAJBOLJI NEAMERIKANAC U NBA IKADA JE STOJAKOVIĆ: Srbin proglašen za najboljeg stranca u istoriji čak dva kluba! (VIDEO)
Predrag Stojaković, Foto: Profimedia

Niko nije dobio ovakvo priznanje

NAJBOLJI NEAMERIKANAC U NBA IKADA JE STOJAKOVIĆ: Srbin proglašen za najboljeg stranca u istoriji čak dva kluba! (VIDEO)

Trojkaš iz Slavonske Požege je dobio priznanje kakvo nije dobio nijedan drugi igrač rođen van teritorije SAD

Objavljeno: 12:22h

Fantastično priznanje je dobio Predrag Stojaković kakvim se ne može podičiti nijedan igrač van teritorije SAD koji je do sada zaigrao u NBA ligi.

Srpski košgeter ostavio je neizbrisiv trag u najjačoj ligi na svetu i ušao je u istoriju kao jedan od najboljih trojkaša svih vremena, uostalom dva puta zaredom je pobeđivao i na Ol star takmičenju u šutiranju trojki.

Za sve što je tokom karijere učinio dobio je i priznanje od portala "Hoopshyre" koji je svojom analizom došao do zaključka da je Srbin najbolji strani košarkaš u istoriji čak dva NBA tima.

Ako je bilo očekivano da bude proglašen za najboljeg stranca koji je ikada igrao u Sakramentu, gde je i njegov broj "16" povučen i podignut u svodove dvorane, onda je malo iznenađenje što je i najbolji neamerikanac u istoriji franšize Hornetsa, koja je bila u Nju Orleansu u vreme kada je on nastupao za nju (sada je u Šarlotu, a u nju Orleansu su Pelikansi prim.aut.)

Predrag Stojaković na ceremoniji povlačenja njegovog broja u Kingsima
Predrag Stojaković na ceremoniji povlačenja njegovog broja u Kingsimafoto: Fonetap

Sa Kingsima je u svakoj sezoni koju je igrao dolazio do plej-ofa i jednom zamalo stigao do velikog finala, kada su poraženi od Lejkersa u onoj čuvenoj seriji od 7 utakmica.

I dalje je postigao najviše trojki u istoriji "kraljeva", a sedmi je na večnoj listi najboljih strelaca. Prosečno je ubacivao 18,5 poena po meču i šutirao trojke više od 40%.

Sa druge strane, u nešto kasnijem delu svoje karijere je nastupao u Hornetsima i bio jedan od najvažnijih igrača, te dva puta sa tim timom igrao u plej-ofu.

Još se pamti i teško da će ikada biti oboren njegov rekord kada je u dresu "stršljenova" postigao prvih 20 poena na utakmici sa Šarlot Bobketsima za svoj tim. Inače, na tom meču je postigao 42 poena.

Tokom igranja za Nju Orleans je prosečno ubacivao 14,5 poena po meču, a procenat pogođenih trojki mu je bio 40,3%.

No najveći uspeh je postigao tek na zalasku svoje karijere kada je konačno osvojio šampionski prsten sa Dalasom, gde je takođe bio jedan od važnih igrača na tom putu.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde prave Argentinu na meču sa Mornarom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.