ČAK I VELIKI POP GREŠI! A, Lamarkus Oldridž je dokaz za to! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA/Larry W Smith

JAČI NEGO IKAD!

ČAK I VELIKI POP GREŠI! A, Lamarkus Oldridž je dokaz za to! (FOTO) (VIDEO)

Krilni centar Sparsa ove sezone zasijao starim sjajem

Objavljeno: 20:59h

Krilni centar San Antonio Sparsa LaMarkus Oldridž je jedan od retkih igrača ''starog kova'' koji i dalje prkosi modernom pristupu košarci, a ove sezone doživljava svoju košarkašku renesansu i podseća na dane kada je u dresu Portlanda zadavao glavobolje svojim direktnim čuvarima i protivnicima. Protekle dve sezone u dresu Sparsa, prikazale su nam samo bledu senku oldridža iz dana Portlanda.

Međutim ove sezone su se stvari konačno preokrenule pa košarkaš sparsa predstavlja kičmu tima u odsustvu prve zvezde ekipe Kavaja Lenarda, i u toj ulozi se snalazi više nego odlično. Vratio je svoje brojke na nivo iz Portlanda, a što je još bitnije nosi oslabljenu ekipu Sparsa na svojim leđima do dvadeset prvog uzastopnog učešća u plej ofu najjače lige na svetu.

Ekipu koju uglavnom čine bivše zvezde lige čije su karijere odavno krenule silaznom putanjom (iako pružaju zadovoljavajuće partije), mladi nedokazani igrači čije ''vreme'' možda dolazi i još jedan NBA superstar koji je propustio skoro celu sezonu. Ali i ekipa koju vodi legendarni Greg Popovič, možda najbolji trener u dugoj istoriji najbolje košarkaške lige na svetu. E baš je čuveni ''Pop'' bio jedan od glavnih razloga bledih partija "ol-stara" iz ekipe San Antonija i njegovo uporno pokušavanje da svoj sistem implemenira u već uveliko razvijenog košarkaša, nije donosio plod već je i donekle štetio ekipi.

Nakon dve godine je odustao od svog pristupa i pustio Oldridža da svoje talente najbolje implementira u već postojeći sistem, što je dovelo do mnogo bolje hemije u ekipi pa se na kraju sve to pozitivno odrazilo na igru Sparsa. To se najbolje moglo primetiti u utakmiici koju su Sparsi odigrali protiv ''najvrelije'' ekipe lige ove sezone, Hjuston Rokitsa koju predvoti neverovatni tandem Kris Pol i Džejms Harden.

Ceo meč su igrači Hjustona pokušavali da zaustave Oldridža, ali jednostavno nisu imali rešenje jer je LaMarkus izgledao kao da je ušao u ''super sajan''mod pa mu je polazilo za rukom maltene sve što je pokušao te večeri, nanevši ekipi Hjustona najteži poraz ove sezone.

Ostalo nam je samo nekoliko utakmica do kraja ligaškog dela sezone u kojoj je trenutno velika borba u zapadnoj konfernciji za mesto koje vodi u plej-of.

Kako stvari stoje ekipa iz San Antonija je nejverovatnije učesnik plej-ofa pa ćemo u završnici sezone imati prilike da gledamo preporođenog Oldridža u napadu na titulu u prejakoj zapadnoj konferenciji.

Biće to prava poslastica za ljubitelje košarke, uživajte! BONUS VIDEO:Ognjen Dobrić posle meča Crvena zvezda - Mornar

(Stanković Sever)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.