DR JOKIĆ JE NJIHOV FREDI KRUGER! Kada ovi košarkaši legnu u krevet, sanjaju košmare sa srpskim asom u glavnoj ulozi! (VIDEO)
Foto: AP, Fonet, Printscreen/Youtube, Ilustracija/Espreso.co.rs

Njih šamara gde stigne i kad stigne

DR JOKIĆ JE NJIHOV FREDI KRUGER! Kada ovi košarkaši legnu u krevet, sanjaju košmare sa srpskim asom u glavnoj ulozi! (VIDEO)

Za njega su oni ''poslastica'' a on za njih, najgora noćna mora

Objavljeno: 10:36h

Doskora je glavna sportska ličnost Srbije bio Novak Đoković ali iz dana u dan tu ulogu sve više i sigurnije preuzima centar reprezentacije Srbije i Denver Nagetsa, Nikola Jokić. Redovi koje je u medijima popunjavao Đoković, sad već uveliko sa punim pravom pripadaju mladom asu koji svojim zapaženim partijama na svim frontovima (progledaćemo mu kroz prste ovog puta zbog izostajanja iz reprezentacije), oduševljava stručnjake širom sveta i navodi na pitanje - 'Da li je nebo granica za ovog mladog maga igre pod obručima?'

Koliki je pun potencijal mlade zvezde 'Nagetsa' će najbolje pokazati vreme, ali kako stvari stoje za sad, izgleda da je NBA liga dobila centra sa tolikim arsenalom veština koji nije viđen još od dana čuvenog Hakima ''The Dream'' Olajdžuvona.

Jokić iz godine u godinu diže nivo svoje igre i brojke u statističkim kategorijama ali izgleda da svake godine ima manje-više iste ''kolačiće'' koje pojede na svom košarkaškom putu do kuće slavnih. Ovom prilikom vas upoznajemo sa ekipama i pojedincima koji su na Jokićevoj ''listi za odstrel'', tačnije pojedinci kojima srpski as dolazi u snove poput horor antijunaka Fredija Krugera.

Iako je veoma kratko vreme u ligi centar Denvera je razvio izrazitu ''ljubav'' prema Kodiju Zeleru, takođe mladom centru koji je u svim dosadašnjim susretima (ove godine nismo imali prilike da gledamo njihov duel ove sezone zbog povrede Zelera) izvukao deblji kraj. U dosadašnjim ''mečapima'' Jokić imau proseku 28,5 poena, 13 skokova i 7 asistencija dok su Kodijeve brojke dosta skromnije ( 9,5-8,5-2,5).

Sledeći na listi je lik koji je relevantniji kao dečko Kloi Kardašijan nego kao košarkaš u proteklih 2 sezone.

Tristan Tompson, takođe poznat kao i ''TT'' čiji je nadimak isti kao i ime prevaziđenog modela Audia.Svaki put kada su se njih dvojica susretali, Tompson je teren napuštao pognute glave i povređenog ponosa. Sad koliko čovek ima ponosa u osnovi, kad mu je devojka Kloi Kardašijan?

Stiven Adams, velik momak sa samog kraja planete. Duga kosa, gusta brada i maorske tetovaže po celom telu. Nezgodan momak, ali kada Jokic izađe nasuprot njega sve to pada u vodu. Veliki zli vuk postaje maleni miš!

I za kraj smo ostavili njegovu redovnu mušteriju koja je ljubiteljima košarke takođe poznata i kao ''poljski čekić'' Marcin Gortat.

Poljski gorostas koji izgleda kao sporedni lik iz Dolf Lundgrenovog filma, protiv ''Jokare'' izgleda kao sporedni lik kada se susretne sa našim mladim asom na košarkaškom terenu. Jokara iako je mlađi 11 godina, na terenu izgleda kao prekaljeni as naspram Gortata. Lista pacijenata "Doktora Jokića" ide dalje ali nema potrebe okretati se za svim Jokićevim žrtvama. A sada prelazimo na tri tima sa kojima se "Džoker" kao poznati šaljivdžija sprda vec tri sezone u nazad. Najbogatija franšiza u istoriji košarke, a možda i najprokletija, čuveni Njujork Niksi su od prvog dana bili specijalno zanimljivi.

Štaviše, prošle godine baš protiv Niksa je zabeležio najbržih 40 poena u sedamdeset dve godine dugoj istoriji NBA lige.

A kako stvari stoje i ove godine je izrazito inspirisan protiv tima iz ''velike jabuke''.

Prelazimo na ekipu protiv koje je Jokić postigao prvi ''tripl-dabl'' u svojoj NBA karijeri. Milvoki Baksi su nova nada istoka, tim budućnosti čija je okosnica takođe mladi ''ol star'' Janis Adetokumbo (koji je na poslednjoj utakmici zaradio isključenje baš zbog Jokića).

Međutim to nije jedini tripl-dabl koji je momak iz Sombora ostvario protiv ekipe ove ekipe. Jokić protiv Baksa manje-više svaku utakmicu ima tripl-dabl učinak i izgledne su šanse da se takva praksa i nastavi u budućnosti, pogotovo kada na parketu pokuša da mu se suprotstavi Tajler Zeler. Jedna od omiljenih Jokićevih mušterija je između ostalog i predstavnik prestonice SAD, ekipa Vašington Vizardsa.

"Čarobnjaci" i njihov ''frontkort'' su redovno na mukama svaki put kada se njihova ekipa susretne sa Nagetsima.

Jednostavno nemaju rešenje za lucidnost i nepredvidivost koju poseduje nas mladi as. Čak i dokazani trener kao sto je Skot Bruks ne moze da pronađe adekvatan pristup koji bi ako ništa ograničio Jokićev uticaj i učinak.

Postoji još nekolicina NBA timova koji pretenduju da postanu redovne žrtve Jokiceve magije, i samo je pitanje vremena kada će se i te ekipe naći na ''Jokarinoj '' listi redovnih, a ako uzmemo u obzir kako naš centar podiže nivo svojih igara i samih mogućnosti, lista timova i igrača kojima će Jokić zagorčavati život i dolaziti u snove će se svakako proširiti.

Spavate li mirno, NBA centri?! Spavate li mirno?

BONUS VIDEO: Ognjen Dobrić posle meča Crvena zvezda - Mornar

(Sever Stanković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.