DILAN ENIS SA ONOGA SVETA! Da li je iko ikad ovo uradio? Zvezda iskalila bes na Ciboni! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet

Poslednje kolo ABA Lige

DILAN ENIS SA ONOGA SVETA! Da li je iko ikad ovo uradio? Zvezda iskalila bes na Ciboni! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja po četvrtinama sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš dobro poznati "lajv-blog"...

Objavljeno: 20:25h

Košarkaši Crvene zvezde su u poslednjem kolu ABA lige slavili nad Cibonom s ogromnih 107:69.

Ni u jednom momentu pitanje pobednika se nije postavljalo, a već se na poluvremenu, koje je završeno sa +12, znalo da će pobeda ostati u Beogradu.

A, u trećoj i četvrtoj četvrtini, potpuni krah Cibone, potpuna rapsodija crveno-belih, pa otud i ne čudi da je četa Dušana Alimpijevića postigla preko 100 poena.

Najefikasniji u ekipi crveno-belih bio je Dilan Enis sa 21 poenom, ali uz šut za tri 7/7! Pitanje je da li je iko ikada to uspeo da uradi u ABA ligi! U dresu Zvezde, mozgali smo dugo, ali - NIJE! Ni Peđa Stojaković!

Pored raspucanog Enisa odličnu partiju odigrao je Ognjen Dobrić sa 18 poena (4/7 za tri), uz još 16 poena Matijasa Lesora i sedam skokova. Dvocifreni su bili još Džejms Feldin sa 12 i Milko Bjelica sa 10 poena, s tim da je šuter iz Dominikanske Republike bio odličan asistent - 5 komada.

Kod Cibone najefikasniji su bili Karlo Uljarević sa 13 i Domagoj Bošnjak sa 12 poena. Ivan Novačić dodao je 11 poena, ali su ostali zakazali..

Crveno-beli su obezbedili startnu poziciju pred F4, i igraće sa Mornarom iz Bara, dok će Cibona katastrofalnu sezonu završiti na pretposlednjoj poziciji. Drugi polufinalni par će biti Budućnost - Cedevita, a ukoliko Podgoričani pobede protiv FMP u poslednjem meču ligaškog dela, biće domaćin u prvoj i eventualno poslednjoj utakmici.

Poslednje kolo ABA lige:

Subota:

Cedevita - Partizan 85:75 (Markota 15 - Von 20)

Nedelja:

Mega - Igokea 99:87 (Bitadze 18 - Artis 23)

Mornar - MZT 106:75 (Pavić 25 - Simonovski 27)

Olimpija - Zadar 90:85 (Morgan 25 - Ivanov 22)

Ponedeljak:

Crvena zvezda - Cibona 107:69 (Enis 21 - Uljarević 13)

21.00 Budućnost - FMP

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Da podsetimo, prošli susret ovih starih rivala završen je pobedom Zvezde sa 93:87 u Zagrebu.

Sva dešavanja po četvrtinama sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš dobro poznati "lajv-blog"...

107:69 - Nikada lakša pobeda crveno-belih nad Cibosima. Šut crveno-belih za tri bio je više nego fascinantan. Preko 60 odsto. Enis 7/7 za tri.

82:53 - Šta reći osim da je Zvezda postigla duplo više poena od Cibone u ovoj četvrtini! Lagani trening i za jedne i za druge. Ni Ciboni, ni crveno-belima najbolji igrači ne igraju ni upola onoliko na koliko su navikli. Dilan Enis za sada trojke šutira 5/5!

48:36 - Crveno-beli su skoro pa zgazili Cibonu sve do kraja prvog poluvremena, išli su gotovo i do +20, da bi na kraju ipak morali da se zadovolje s "malih" +12, pošto su Cibosi u jednom momentu vezali tri trojke i prišli čak i na -9. Dilan Enis je bio najbolji na terenu sa 12 poena. Dao je četiri trojke iz četiri pokušaja...

24:14 - Crvena zvezda lagano dolazi do +10 u prvoj četvrtini, što bi se reklo, s pola gasa u suprotnom smeru!

17.57 - Sve je spremno za početak meča! Čisto da podsetimo, Zvezda je već obezbedila prvo mesto i duel sa Mornarom, uz prednost domaćeg terena (dve kod kuće ako bude trebalo, jedna u gostima). Najslabija poseta na utakmicama Crvene zvezde u ovoj sezoni, definitivno!

Košarkaši Zvezde dočekuju Cibonu
Košarkaši Zvezde dočekuju Cibonu foto: Dado Đilas

17.14 - Crveno-beli u ovaj meč ulaze posle teškog poraza od Barselone u Evroligi, Zagrepčani u poslednja četiri meča imaju dva trijumfa i dva neuspeha...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.