JOKIĆ RAZBIO BOGDANA! Sedmi tripl dabl u sezoni za Srbina, Denver grabi ka plej ofu! (VIDEO)
Foto: Fonetap/AP

nba liga

JOKIĆ RAZBIO BOGDANA! Sedmi tripl dabl u sezoni za Srbina, Denver grabi ka plej ofu! (VIDEO)

Ubedljiva pobeda Nagetsa nad Kingsima i nova fenomenalna partija srpskog centra

Objavljeno: 04:40h

Drugi put u poslednje tri utakmice Nikola Jokić presedeo je poslednju četvrtinu na klupi.

Ipak, za razliku od sramnog poraza od Dalas Meveriksa, koji otvoreno tankuje do kraja sezone (namerno gubi kako bi dobio što bolju poziciju pred NBA draft), kad je Jokić dao svega 4 poena i popio vaspitnu klupu od strane trenera Melouna (koji ga je posle meča dosta oštro kritikovao), sinoć je Jokić bio naprosto briljantan.

Svega par dana otkako ga je ESPN svrstao u top 5 mladih igrača koji imaju najveću budućnost u NBA (ispred njega su samo Janis Adetokumbo, Entoni Dejvis, Džoel Embid i Karl Entoni Tauns, sve odreda all star igrači; iza njega Kristaps Porzingis, Ben Simons, Bredli Bil, Andre Dramond, Devin Buker, Endru Vigins i mnogi drugi), Somborac je vezao drugu kvalitetnu partiju i pogurao svoje Nagetse ka plej ofu.

Denver je sa 130:104 bio bolji od Sakramenta, u kome je bledu partiju prikazao Bogdan Bogdanović, postigavši svega 6 poena, uz 3 asista i 1 skok. Šut jako loš (2 od 10, 1 od 7 za tri), a Kingsi su bili u minusu od čak 26 poena dok je Bogi bio u igri.

S druge strane, sedmi tripl dabl u sezoni za Jokića, 13. u karijeri: za svega 29 minuta na parketu - 20 poena, 11 skokova i 10 asistencija (šut 8 od 10), 2 ukradene lopte i 1 blokada.

Nikola je leteo po terenu...

Bio opušten...

Razigravao saigrače...

Još malo ih raigravao, izbezumljujući odbranu Kingsa...

I pritom sjajno šutirao (4 od 4 za tri poena):

Dok je on bio u igri, Denver je napravio plus 31.

Pogledajte fenomenalnu Jokićevu partiju:

Očigledno su brojni telefonski pozivi trenera Majka Melouna Jokiću upalili. Možda je vreme da i kouč Kingsa Dejv Jerger krene da zivka Bogdana Bogdanovića, koji je u poslednje tri utakmice dao ukupno 14 poena (0 Pelikansima, 8 Medžiku i sad 6). Bogdan je u krizi, što znači samo jedno: vreme je za rane jutarnje šuterske treninge pre svih ostalih, kao u zlatna vremena Želimira Obradovića i Duška Vujoševića.

U Denveru poeni lepo raspodeljeni: Heris 21, Mari 20, Čendler 16, Lajls 14. U očajnom Sakramentu statistiku su nabijali samo Hild sa 18, te Kufos s 14 poena.

Nagetsi su ovom pobedom i dalje nadomak osam elitnih timova na Zapadu. Trenutno dele 9. mesto s pomahnitalom Jutom, koja je u gostima iznenadila Nju Orleans. Oba tima sad imaju 37 pobeda i 30 poraza.

Međutim, gusto je od 3. do 10. mesta:

3. Portland 40:26

4. Nju Orleans 38:28

5. Minesota 39:29

6. Oklahoma 39:29

7. San Antonio 37:29

8. LA Klipers 36:29

9. Denver 37:30

10. Juta 37:30

Pre prognoze konačnih 8 u Zapadnoj konferenciji, pomenućemo samo da je margina za Denverove slabe dane do kraja sezone znatno sužena, a raspored im i ne ide baš na ruku.

Naime, Nagetsi sledeću utakmicu igraju u Los Anđelesu protiv Lejkersa, koje su pre par dana slomili tek u poslednjih par minuta. Onda im dolazi Sten Van Gandijev raspad od Detroit Pistonsa (i očekivana pobeda), a onda serija od 7 gostovanja nekim od nezgodnijih timova na Istoku (redom: Memfis, Majami, Čikago, Vašington, Filadelfija, Toronto i Oklahoma). Pokazao je Denver da motivisanije igra protiv jačih protivnika, pa bi bar 4 pobede u ovih 7 mečeva bile puna kapa.

Potom čekaju Milvoki, Indijanu i Minesotu kod kuće, idu Klipersima, dočekuju Portland i regularni deo sezone završavaju gostujući Vulfsima.

Naša hrabra prognoza za ovih 15 mečeva: 10 pobeda i 5 poraza, što znači 47:35 na kraju sezone, a to bi valjda bilo dovoljno za ulazak u plej of.

Uostalom, od njega zavisi.

To su dobre vesti, a loša glasi da ih, ako se kao osmi na Zapadu provuku u nastavak sezone, tamo čeka Hjuston, koji im nikako ne odgovara, jer ih dere gde stigne.

Golden Stejt je, ponovo bez Stefa Karija, vezao još jedan poraz (protiv Minesote u kojoj je sjajan bio Bjelica), tako da Rokitsi imaju sasvim lepe šanse da kao najbolji tim lige završe na 1. mestu Zapadne konferencije.

Drugi će biti Voriorsi, treći verovatno Portland, a četvrta, posebno ako se uskoro vrati Džimi Batler, Minesota.

Tu stvari postaju komplikovane. Imajući u vidu trenutnu formu timova (San Antonio ne može da se sastavi, Nju Orleans vezao dva poraza iako je spektakularni Dejvis opet u timu, Klipersi nekako guraju, Juta gazi, Oklahoma na mišiće, Denver je već elaboriran), kao i zdravstveni bilten (znamo ko je sve odsutan, a moguće su, na žalost, i nove povrede), svih šest timova mogu do 8. mesta, ali i ne moraju.

Ultra smela prognoza: bez plej ofa ostaju dva od ova tri tima: San Antonio, Klipersi ili Nju Orleans.

Mart je mesec NCAA košarke, za koji dan kreće March Madness, ali će i NBA imati da ponudi svoju porciju ludila.

Bonus video:

Šakil O Nil lomi jezik pokušavajući da izgovori prezime Nimandže Bidželike:

(S. M. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.