PROFESOR BELI UBIO ŠAMPIONA! Izvanredni Bjelica spustio roletnu pod košem Golden Stejtu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

DOKTORSKI MEČ SRPSKOG REPREZENTATIVCA

PROFESOR BELI UBIO ŠAMPIONA! Izvanredni Bjelica spustio roletnu pod košem Golden Stejtu! (VIDEO)

Srpski košarkaš i Entoni Tauns ne daju plej-of mesto

Objavljeno: 23:33h

Minesota je srušila NBA šampione, Golden Stejt 109:103 i prekinula niz od tri poraza i zadržala svoje mesto među ekipama koje se bore za plej-of, a sve to zahvaljujući veličanstvenoj partiji Nemanje Bjelice.

Profesor je odigrao profesorski zajedno sa Karlom-Entonijem Taunsom i pomoći koja je stigla od Viginsa, te su u neizvesnoj završnici slomili Voriorse koje je predvodio Kevin Durent u odsustvu povređenog Stefa Karija.

Sve što je bilo potrebno za pobedu "vukovima" to je radio srpski reprezentativac na terenu, a njegova statistika može da prikaže samo deo neverovatnog doprinosa koji je dao za ovaj trijumf, na kraju krajeva, on je bio taj koji je i digao celu halu na noge kada je u poslednjim sekundama brutalno zalepio jednu blokadu i tako i definitivno odlučio pobednika.

Na terenu je proveo punih 40 minuta i za to vreme postigao 10 poena, nije ga nešto išao šut, iz igre samo 4/10, ali je zato u odbrani da nemerljiv doprinos. U duelima jedan na jedan je fantastično čuvao Durenta i može se reći da je skoro sve poene najbolji igrač Golden Stejta postigao ili kad je Bjelica bio na klupi ili kad je odlukom trenera prelazio da čuva Grina, a na Durentu ostajao Vigins ili neko drugi.

A i ostale statističke kolone su mu odlične, 7 skokova, 4 asistencije, dok 3 ukradene lopte i dve blokade, mada je imao još jednu rampu nad Pačulijom, ali su mu sudije iz samo njima znanih razloga sudile faul, što samo govori kakvu je defanzivnu utakmicu odigrao momak iz novobeogradskih blokova.

Gde bi Minesoti samo bio kraj kada bi makar neka od zvezda tima imala istu košarkašku etiku kao on?! Ali i superstarovi ekipe su na ovom meču odradili svoj posao, a to se prevashodno odnosi na Karla-Entonija Taunsa koji je u odlučujućim minutima uzeo šuteve i pogađao, te je meč završio sa 31 poenom i 16 skokova. Vigins (23) jeste pokazao sebičnost u više situacija na meču, ali su on i Tadž Gibson (11) odigrali odlično u trećoj četvrtini kada su istopili dvocifrenu prednost "ratnika" sa poluvremena uz dobre role rezervista Džounsa (8) i Kroforda (12).

Kevin Durent je bio najefikasniji kod Voriorsa sa 39 poena, ali bi sigurno postigao još 12-15 poena više da nije bilo odbrane Bjelice, uz njega 21 poen Kleja Tompsona i 16 koševa Pačulije. NBA, ostali rezultati: Njujork - Toronto 132:106

Atlanta - Čikago 122:129

Nju Orleans - Juta 99:116

22.00 Denver - Sakramento

BONUS VIDEO: Sa stadiona CSKA odjekuje pesma Grupe JNA

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.