TEO POSLAO PORUKU IZ LOS ANĐELESA: To je ono što su svi u Srbiji želeli da čuju!
Miloš Teodosić najavio da će igrati za Srbiju na leto, Foto: EPA/John G Mabanglo

Kapiten je spreman

TEO POSLAO PORUKU IZ LOS ANĐELESA: To je ono što su svi u Srbiji želeli da čuju!

Kapiten Srbije je usput i raspalio po FIBA zbog sistema kvalifikacija

Objavljeno:

O besmislu odluke FIBA da se igraju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo na ovaj način, govorili su mnogi, i stručni i nestručni, i selektori i igrači, a sada je o tome progovorio i kapiten Srbije Miloš Teodosić.

Igrač Klipersa je u intervjuu za "Sport klub" jasno stavio do znanja da on misli da je napravljena glupost, ali i najavljuje da bi voleo da obuče nacionalni dres u junskom "prozoru" kvalifikacija.

- U tom sistemu kvalifikacija jedino gubi košarka jer je kvalitet manji. FIBA je možda zamislila da u tim prozorima ljudi recimo u Srbiji gledaju i Bogdana i Bjelicu i sve evroligaške igrače, ali to jednostavno nije moguće jer su nam sezone u toku. To je glupost i nadam se da ćemo doći do zajedničkog rešenja i da ćemo napraviti da liči na nešto pošto ovako ne liči ni na šta - rekao je Teodosić, a onda rekao ono što smo svi hteli da čujemo.

- Naravno da se nadam da ću igrati ovog leta u kvalifikacijama.

Miloš Teodosić igra ruki sezonu u NBA
Miloš Teodosić igra ruki sezonu u NBAfoto: EPA/Michael Reynolds

Srpski as je u redovnom kontaktu sa saigračima iz reprezentacije koji igraju takođe u NBA.

- Čujemo se i viđamo se kada igramo jedni protiv drugih. Bogdanu je takođe bio potreban mali period prilagođavanja na okruženje i na sistem, Joka igra već drugu sezonu izvanredno i stvarno je uživanje gledati ga iz večeri u veče. Bjelica je odigao najbolju utakmicu u NBA karijeri - njemu je poslednja godina ugovora i nadam se da će potpisati sjajan novi ugovor. Jako me raduje što svi naši igrač zapažene uloge - rekao je Teo.

BONUS VIDEO: Pero Antić - izjava posle pobede Zvezde nad Unikahom

(Espreso.co.rs / Izvor: Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.