Đorđević oštro opleo po FIBA! Stavljen je mač pod grkljan!
Aleksandar Đorđević na meču Srbija - Austrija, Foto: Dado Đilas

realno

Đorđević oštro opleo po FIBA! Stavljen je mač pod grkljan!

NBA postavlja uslove?

Objavljeno:

Posle još dva Fibina prozora u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci 2019. godine povele su se mnoge priče o kvalitetu i neophodnosti takvog takmičenja.

O svemu tome govorio je i selektor Srbije Aleksandar Đorđević koji je govorio za Radio Marku i raspravljao o ovoj temi.

Odmah je istakao da je tema kompleksna i da ju je teško objasniti za pet ili 10 minuta.

- NBA postavlja uslove i gura Fibu da uzme Evroligu pod svoje okrilje. Zato je nastala Fibina Liga šampiona. Ovaj konflikt boli sve klubove i timove. Timovi su povređeni jer je FIBA započela Hladni rat tako što je stavila mač pod grkljan Evroligi - rekao je Đorđević.

Selektor Srbije poštuje sve igrače koji su se odazvali i igraju za Srbiju, ali ističe da uvek za sve reprezentacije treba da igraju najbolji igrači.

- Želimo najbolje igrače da nose dres reprezentacije. Na taj način se diže popularnost košarke kroz reprezentativne utakmice. Uspeh reprezentacija raste kada su oni najbolji na terenu. Mi treneri ne možemo da računamo na najbolje igrače zato što oni igraju za NBA ili Evroligu. Imamo ljude sa velikim srcem, ali oni nisu najbolji. Oni pokazuju ljubav prema svojoj zemlji, ali utakmice nisu uvek najbolje - iskreno je odgovorio Đorđević.

Kako treba da izgleda reprezentativna košarka?

- Po mom mišljenju, mora da se igra najbolja košarka koja može. Postoje objektivne poteškoće na koje nailazimo na našem putu i zato trpimo. Nije pošteno zbog onoga što smo dali kroz istoriju kao igrači, treneri, mediji, navijači. Morate dobro da razmislite i otvorite um.

Gde je rešenje?

- Lično mislim da je lopta u rukama predsednika federacija. Oni treba da se sednu i da se dogovore - u celosti. Sjajni igrači poput Andreja Kirilenka (Rusija), Horhe Garbahosa (Španija), Saša Danilović (Srbija), Stojan Vranković (Hrvatska), Rašo Nesterović (Slovenija), Hido Turkoglu (Turska) treba da sednu zajedno. To federacije žele i tako mora da bude - zaključio je Đorđević.

Srbija posle četiri utakmice u grupi ima tri pobede i nalazi se na drugoj poziciji iza Nemačke koja ima sve četiri pobede.

BONUS VIDEO: BRŽI OD PANTERA, OPASNIJI OD ANAKONDE! Neviđenim zahvatom džiu-džicu majstor onesposobio protivnika!

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.