ODABRANO 100 NAJBOLJIH U ISTORIJI NBA: Samo izbor prvog neće izazvati svađe! Nema nijednog Srbina! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

ne može Durent pre logoa lige

ODABRANO 100 NAJBOLJIH U ISTORIJI NBA: Samo izbor prvog neće izazvati svađe! Nema nijednog Srbina! (FOTO) (VIDEO)

Časopis "Slem magazin" je napravio listu koja će izazvati veliku polemiku

Objavljeno:

Izbor najboljeg u istoriji, u bilo kom sportu, uvek će izazivati rasprave i neslaganja, ali se nekada neka lista mora napraviti.

Tako je časopis "Slem magazin" odlučio da napravi svoju listu 100 najboljih košarkaša u istoriji NBA lige, a jedino oko čega se verovatno svi ljubitelji košarke slažu jeste izbor najboljeg, odnosno, prvog na ovoj listi.

Njegovo "leteće visočanstvo" Majkl Džordan je do sada uvek na svakoj listi stavljan na mesto najboljeg košarkaša svih vremena, pa je tako i na ovoj i sa time teško da se neko neće složiti bio stručnjak ili običan ljubitelj.

Ali oni koji slede iza njega, sigurno će izazvati brojne polemike, pošto je ovaj časopis na drugo mesto stavio Lebrona Džejmsa, a potom Medžika Džonsona.

Za njima slede Karim Abdul-Džabar, Kobi Brajant, Šakil O'Nil, Bil Rasel, Vilt Čemberlen, Tim Dankan, a prvih 10 zaokružuje Leri Bird.

Ipak, i ostale pozicije su, neki bi rekli, nepravedno raspoređene, pa je recimo Kevin Durent na 13. mestu ispred jednog Džerija Vesta, čoveka čija silueta krasi logo NBA lige, ili recimo Stef Kari ispred Karla Melouna, Novickog, Robinsona, Kida...

Takođe, deluje malo i neverovatno da je Pit Maravić tek na 61. mestu iza Krisa Pola, Hardena, Trejsija Mekgrejdija, ali i previsoko recimo već sada plasiran Janis Adetokumbo, kome je dodeljena 85. pozicija iako je njegova NBA karijera tek u usponu, a iza njega su ostala imena poput Šona Kempa, Penija Hardaveja, Krisa Vebera, Karmela Entonija.

Inače, nijedan srpski, niti košarkaš sa prostora bivše Jugoslavije nije ušao na ovu listu 100 najboljih u istoriji.

BONUS VIDEO: Maik Cirbes pred meč Srbije i Nemačke

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.