Pi Džej Doužer menja Nemanju Nedovića!
Pi Džej Doužer, Foto: Starsport

nalazi se u slobodnom padu

Pi Džej Doužer menja Nemanju Nedovića!

Da li je dostojna zamena Nemanje?

Objavljeno: 11:36h

Košarkaši Partizana doživeli su poraz u 31. kolu Evrolige u "Štark areni" od Real Madrida rezultatom 88:76.

Crno-beli su dobro otvorili utakmici i imali rezultatsku klackalicu sve do finiša treće deonice, kada je na scenu stupio blickrig Reala i za tili čas, serijom 16:0, Madriđani su pokopali nade domaćeg tima.

Kevin Panter i Pi Džej Doužer
Kevin Panter i Pi Džej Doužerfoto: FOTO: Starsport

Dobro je Partizan spremio utakmicu, pre svega defanzivno, dok je u napadu bilo dosta nervoza...

Iako je veći deo javnosti uperio prst u kapitena Kevina Pantera, sa pravom ili ne, u zapećku je ostao ubedljivo najgori igrač Partizana u poslednjih nekoliko utakmica - Pi Džej Doužer.

Da li je do hroničnog prolećnog umora, ili je loša forma po sredi, Pi Džej nije ni nalik košarkašu koji je u februaru mesecu vukao crno-bela kola kada je bilo najteže.

Pi Džej Doužer
Pi Džej Doužerfoto: Starsport©

Amerikanac na poslednjih pet duela u Evroligi nije prebacio više od šest poena, a letargija kojom pleni na terenu postaje krajnje neprijatna. Kada pogledate energiju Kampaca, Kozera itd i uporedite je sa laganim hodom Doužera - jasno vam je da taj momak u ovom momentu nije ni svestan u kom momentu sezone se nalaze crno-beli. Promašeno slobodno bacanje protiv Reala, kao da je nogom šutnuo loptu, ne treba ni komentarisati...

Od nekoga ko je trebao i morao biti lider, do uloge Nemanje Nedovića - beka Crvene zvezde koji evo već drugu sezonu pokazuje da nema liderske sposobnosti.

Nedović je u Zvezdu stigao umesto Nikole Kalinića da bude vođa crveno-belih, a kako to izgleda bez Teodosića na terenu i sa Nedovićem na poziciji lidera - tabela Evrolige sve pokazuje. Sve to mu zameru i navijači Zvezde putem društvenih mreža, pa Nedović čas upali, a onda i ugasi Tviter.

Nemanja Nedović
Nemanja Nedovićfoto: Starsport©

Sličnih karakteristika je i Pi Džej Doužer. Uz dužno poštovanje njegove NBA karijere, Doužer nikada neće biti poput Dante Eksuma, istinskog lidera Partizana iz prošle sezone iza koga su se svi sakrivali - pa i Kevin Panter. Doužer mora da ima nešto svoje na terenu, poput Dantea, međutim, to nije slučaj...

Dante Eksum
Dante Eksumfoto: Starsport

Kada pogledate i fizički uporedite Nedovića i Doužera, dobijate dva verovatno "najkošarkaškija" igrača u oba taboru - ali na terenu bez istinskog liderskog učinka.

Igra na 11 metara od koša, u širinu i šutevi u koje niko ne veruje, pa ni oni sami - jasan su pokazatelj da Partizanu, ali i Crvenoj zvezdi, nedostaju "ale" na terenu - jer pomenuti tandem to nije.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.