TRENER REALA IMPRESIONIRAN: "Neverovatno je to što rade navijači Partizana, a Obradović..."
Ćus Mateo, Foto: Starsport©

izneo utiske

TRENER REALA IMPRESIONIRAN: "Neverovatno je to što rade navijači Partizana, a Obradović..."

Detaljna analiza meča

Objavljeno: 23:05h

Trener Real Madrida Ćus Mateo je govorio na konferenciji za medije nakon pobede nad Partizanom u "Štark" areni sa 88:76.

- Vrlo teška utakmica, jer smo znali da hoće da idu u plej-of, da će se boriti. Odigrali smo vrlo dobro, samo četiri lopte smo izgubili, to je bio jedan od ključnih momenata. Tri od te četiri bilo je u 4/4- Bilo smo kontantni u igri 1 na 1 i skoku. Počeli su da pogađaju trojke, nije lako za naše petice da odgovore na te 'pick and pop'situacije. Sjajni Mario je odlučio. Svi su uradili dobar posao, čak i Gonsales. Vrlo sam srećan. Nekad igraju neki manje, neki više, ali su svi nesebnični. Energija je dobra i tim je najvažnija stvar na svetu. To je nešto zbog čega se ponosim njima. - Nekad možete da pretpostavite kako će da igraju, danas smo odlučili da rizikujemo sa visokim igračima. Njihovi centri dali su ukupno četiri trojke. Bilo je momenata kada nismo postizali koševe, verovali smo da je to način da pobeđujemo. Svi treneri imaju plan, ali je nekada rival uspešan i ti si u stanju da promeniš plan.

Bila je ovo timska pobeda košarkaša Reala.

- Četiri izgubljene lopte. Imali smo 23 asistencije i to je bilo vrlo važno za nas. To je način na koji ćemo da kreiramo dobre šuteve. Bili smo u stanju da pronalazimo unutrašnju igru, na short rollu. Svi su imali koncentraciju. U ovoj atmosferi nije lako igrati. Navijači Partizana su uvek vrlo važni za njih. Kod kuće je Partizan imao samo tri poraza do sada. Neverovatno je kako guraju igrače, kako Srbija oseća i živi košarku.

Partizan - Real
Partizan - Realfoto: Starsport©

Smatra da je Partizan pod pritiskom.

Naravno da je Partizan pod pritiskom rezultata. I drugi timovi žele plej-of ili F4. Večeras su igrali sa više pritiska. Ne znam šta će se desiti u plej-ofu, ovo je najteže takmičenje na svetu. Tu je toliko situacija koje treba da kontrolišeš. Ako gubiš tamo, moraš da menjaš plan. Ne znam šta će se desiti. Partizan ima veoma dobre igrače, ako ne i najboljeg trenera na svetu, Željka Obradovića. Još uvek imaju opciju da odu u plej-of.

Govorio je o trenerskim "mukama".

- Nije lako biti trener nigde. Živimo san da budemo glavni treneri nekog tima. Svi treneri moraju da kontrolišu mnogo stvari, žive košarku. Nije bitno da li je Real Madrid ili u trener u drugoj ligi. Trener uvek imaju svoje probleme, kako da reše ovo ili ono. U Real Madridu sam imao neke probleme, ali nisu igrači problem. To su druge stvari. Drugi nisu u takvim problemima. Nekada si krivac, nekada heroj. Glavna uloga su igrači. Nemamo ekstra motivaciju, ali Partizan ima veliku istoriju, kao i Real Madrid. Prošla sezona bila je specijalan momenat. Prošlost je prošlost, razmišljaćemo o budućnosti uvek.

Bonus video:

00:52

Grobari pevaju nakon poraza od Reala

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.