ON JE GARANT! "A" licenca Evrolige za Partizan?
Željko Obradović, Foto: Starsport

Sve je spremno

ON JE GARANT! "A" licenca Evrolige za Partizan?

Čeka se potpis i A licenca za Partizan je blizu...

Objavljeno:

Kao bomba odjeknula je vest da je Košarkaški klub Partizan spreman da sadašnjem treneru Željku Obradoviću ponudi novi ugovor.

To je u izjavi za "Kurir" potvrdio i prvi čovek crno-belih Ostoja Mijailović:

- KK Partizan je ponosan na sinoćnu pobedu, koja nas motiviše da budemo još bolji u narednim utakmicama u svim takmičenjima. Za to nam je, pre svega, potreban odličan tim. Stoga smo odlučni da nastavimo saradanju sa našim trenerom, Željkom Obradovićem. Ugovor je u finalnoj fazi i biće potpisan čim se obe strane usaglase oko još nekoliko pojedinosti - počeo je priču Mijailović, pa dodao:

Ostoja Mijailović i Željko Obradović
Ostoja Mijailović i Željko Obradovićfoto: Starsport©

- Znamo da su naši navijači, kao i kompletna javnost veoma zainteresovani za ovu temu, ali verujemo da se ovakvi dogovori donose u miru, bez ikakvih pritisaka, a u skladu sa ciljevima naše crno-bele porodice. Došli su do mene i neki, moram tako reći, prizemni komentari u vezi sa tim da li meni neko naređuje da produžim ili ne produžim ugovor sa trenerom. Takve stvari više govore o onima koji ih izgovaraju i ne želim sebi da dozvolim da ih komentarišem. Za sedam godina u Klubu u kojem sam odluke uvek donosio u interesu Partizana, niko se nikada u donošenje istih nije mešao, osim članova Uprave i menadžmenta sa kojima je prirodno da se konsultujem. O tome kako smo radili do sada, govore i naši rezultati. Nekada dosadno zvuči, ali zbog onih koji lako zaboravljaju, moram još jednom da podsetim se gde je Klub bio 2017. godine a gde je danas - istakao je Ostoja Mijailović.

1 / 8 Foto: Starsport©

Samo dan ranije, nakon pobede nad Baskonijom, Željko Obradović je rekao da će učiniti sve kako bi ostao trener Partizana. On je pred početak te utakmice na tabli javno pokazao svima da je potpis ugvovora tu, bliže nego ikada!

Pored činjenice da će ŽOC kako sada stvari stoje ostati trener Partizana, šta bi to u prevodu moglo da znači za crno-bele?

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

Ono o čemu se već mesecima priča i što nije javna tajna, jesu i aspiracije Partizana u elitnom košarkaškom klupskom takmičenju. Cilj uprave kluba kao i Obradovića, ali Zorana Savića u sportskom sektoru - bez ikakve dileme je stalno učešće u Evroligi, tj. dobijanje "A" licence".

Jasno je da bez Obradovića na klupi Partizan ne bi imao tu moć da izdejstvuje dobijanje iste, a u sve to treba ukalkulisati i euforiju koju kao trener crno-belih generiše upravo Željko Obradović.

Spremnost navijača Partizana da kupe sezonsku ulaznicu i ne pitaju koliko ona košta, zasluga je pre svega Obradovića - koji je kod Grobara probudio neverovatnu ljubav prema košarkaškim utakmicama crno-belih.

Da zaključimo, očekivani potpis novog ugovora sa Željkom, Partizanu garantuje finansijsku stabilnost, pre svega od prodaje karata - što je prvi uslov za dobijanje "A" licence.

Na sve to treba dodati i ugleda koji Obradović ima u Evroligi, pa se jasno nameće činjenica da je Partizan za nekoliko koraka bliži cilju koji je postavljen dolaskom Željka na klupu - stalno učešće u Evroligi!

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.