BIJE SAMO EVROPLJANE? Drejmond Grin ubo PRSTOM U OKO Jokića, GAZIO Sabonisa, DAVIO Gobera, ODALAMIO Nurkića (VIDEO)
Drejmond Grin je prekardašio sve mere, Foto: Printscreen/Twitter/DKY sports, Printscreen/Youtube/Chaz NBA, Printscreen/Twitter/The Athletic, Printscreen/Twitter/BasketNews_com

največi divljak u nba

BIJE SAMO EVROPLJANE? Drejmond Grin ubo PRSTOM U OKO Jokića, GAZIO Sabonisa, DAVIO Gobera, ODALAMIO Nurkića (VIDEO)

NBA je ovog puta konačno reagovao ozbiljnije i suspendovao Grina na neodređeno vreme

Objavljeno: 11:58h
Nedeljko Đukić

Nakon što je davio Rudija Gobera, izneli smo teoriju da Drejmond Grin možda ima neki problem sa košarkašima koji nisu iz Sjedninjenih Američkih Država, a sada o tome pričaju i u NBA krugovima.

Grin je najnoviji žestok incident napravio u noći utorak na sredu kada je iz čista mira iz okreta raspalio podlakticom po licu Jusufa Nurkića u utakmici Finiks - Golden Stejt (119:116).

NBA liga je ovog puta konačno reagovala ozbiljnije i suspendovala Grina na neodređeno vreme, a "Pomrčina" će danas imati sastanak sa generalnim menadžerom Voriorsa oko započinjanja lečenja uz stručnu pomoć kako bi korigovao svoje ponašanje.

A ovo ponašanje je uvek bilo nedolično, a ove sezone postalo kritično.

Drejmond Grin je u prvom delu karijere bio poznat po šutiranju protivnika u međunožje - osetili su to Kajri Irving, Stiven Adams, Lebron Džejms...

U aprilu 2022. je na samom početku plej-of utakmice Golden Stejta i Denvera udario po licu Nikolu Jokića i pritom mu gurnuo prst u oko.

U oktobru iste godine je umalo povredio srpskog centra padom preko njegove stajne noge. Prethodno se u predsezoni na treningu hteo da bije tadašnjeg saigrača Džordana Pula.

Posebna je priča Grinova mržnja sa drugim velikim prljavcem NBA lige, Kanađaninom Dilonom Bruksom.

Prvo ozbiljno divljanje Grina viđeno je aprila ove godine kada je u plej-of seriji sa Sakramentom namerno nogom po predelu stomaka nagazio centra "Kraljeva", Domantasa Sabonisa, koji je ostao da se previja od bolova.

NBA nije reagovao odgovarajućom kaznom ni tad a ni kad je Drejmond sredinom novembra opet doživeo pomračenje uma i nekih 78 sekundi davio Rudija Gobera. Francuz se gušio, a ostali su nekako ubedili podivljalog Grina da ga pusti...

Što je najgore, Drejmond Grin je posle svakog od ovih ispada pronalazio izgovore za svoje ponašanje i tvrdio da ništa nije bilo namerno, uprkos snimcima koji jasno pokazju drugačije.

Odgovornost mora da snosi i trener Voriorsa Stiv Ker koji je takođe uvek branio svog igrača i tako ga praktično ohrabrivao da nastavi sa prljavom igrom.

Drejmond Grin, Jusuf Nurkić, NBA
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Incidentom sa Nurkićem, granice su srećom konačno probijene pa će se Grin valjda rešiti svoje probleme sa nasilničkim ponašanjem pre nego što ozbiljnije ne osakati nekog protivničkog igrača.

U međuvremenu, bivši NBA as Gilbert Arinas se u svom šou programu našalio:

- Drej vidi da ovi Evropljani preuzimaju ligu od naših pa im uzvraća.

I zaista, bode oči podatak da su mežu Grinovim većim "žrtvama" Srbin, Litvanac, Francuz i sad Bosanac. A i Bruks je Kanađanin, a ne Amerikanac...

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:38

Nikola Jokić lumpuje

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.