10 NAJPLAĆENIJIH IGRAČA U NBA: "Kralj" dominira, Jokić jedva upao na listu!
Jokić ima platu veću od 50 miliona, ali sa tim ništa nije garantovano, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

ZANIMLJIVO

10 NAJPLAĆENIJIH IGRAČA U NBA: "Kralj" dominira, Jokić jedva upao na listu!

Srbin i sa ogromnom platom jedva upao na listu

Objavljeno:

NBA legendarni košarkaš i zvezda Los Anđeles Lejkersa, Lebron Džejms, se priprema za svoju 21. sezonu u ligi i to sa neverovatnom ukupnom zaradom od 128 miliona dolara.

Od te sume, 47,6 miliona dolara čini njegova plata, dok impresivnih dodatnih 80 miliona dolara dolazi iz različitih sponzorskih ugovora i "strane" zarade.

Na drugom mestu po ukupnoj zaradi nalazi se Stef Kari sa 101,9 miliona dolara, iako je važno napomenuti da ima najveću platu u ligi, od čak 51 milion dolara. Janis Adetokumbo sledi sa 90,6 miliona dolara, dok se Kevin Durent pozicionira na četvrtom mestu sa godišnjom zaradom od 88,4 miliona dolara. Klej Tompson i prošlosezonski MVP Džoel Embid takođe zauzimaju visoke pozicije na ovoj prestižnoj listi sa prihodima od 64,2 i 56,6 miliona dolara redom.

Dalje na listi, Džejms Harden zauzima osmo mesto sa zaradom od 55,6 miliona dolara, a naš Nikola Jokić se odmah nalazi ispod njega, sa godišnjim prihodom od 54,6 miliona dolara. Desetu poziciju na ovoj impresivnoj listi najplaćenijih igrača popunjava Pol Džordž sa godišnjom zaradom od 54,1 milion dolara.

Sve ovo svedoči o ogromnim zaradama vrhunskih igrača u NBA ligi, gde čak i cifra od 50 miliona dolara po sezoni nije dovoljna da se uđe u Top 10 najplaćenijih.

Bonus video:

01:06

Jokić pratio trku svog konja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.