PARTIZAN NIJE ISPUNIO SVE USLOVE! Sudbina crno-belih je sada u rukama KSS
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

OSTALI BEZ LICENCE

PARTIZAN NIJE ISPUNIO SVE USLOVE! Sudbina crno-belih je sada u rukama KSS

Oglasio se direktor KLS i sve pojasnio

Objavljeno:

Direktor Košarkaške lige Srbije (KLS) Aleksandar Grujin oglasio se posle informacije da Partizan nije dobio licencu za sledeću sezonu.

Komisija za izdavanje dozvola KLS za sezonu 2023/24 nije usvojila zahteve Partizana, užičke Slobode iz Užica, Sloge iz Kraljeva, Novog Pazara i Radničkog iz Kragujevca.

Crno-beli nisu dobili dozvolu zbog toga što nisu učestvovali u Superligi u sezoni iza nas, a nisu dostavili ni dokaze da su izmirili dugovanja prema KSS i RKS. - Partizan, Sloga, Sloboda, Radnički i OKK Novi Pazar, koji nisu dobili dozvolu Komisije KLS, imaju pravo žalbe Košarkaškom Savezu Srbije, tačnije Upravnom odboru KSS. Dakle, dobijanje dozvole za igranje u KLS za spomenutih pet klubova, među kojima je, dakle i Partizan, sada je u nadležnosti KSS - rekao je Grujin za Sportklub.

Aleksandar Grujin
Aleksandar Grujinfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Iz Humske su već najavili da su preduzeli prve korake po ovom pitanju i da će uputiti žalbu nadležnoj komisiji, odnosno Upravnom odboru Košarkaškog saveza Srbije.

- Partizan je, kao i svi klubovi KLS, dobio poziv da podnese zahtev za dobijanje dozvole za sezonu 2023/24. i dostavi svu neophodnu dokumentaciju, imao je, naravno, tu obavezu kao i ostali učesnici. Nažalost, nije ispunio sve propisane uslove, a nisu ni Sloga, Sloboda, Radnički i OKK Novi Pazar . Svakako da Partizan i preostala četiri kluba, koji nisu dobili dozvolu, imaju pravo žalbe. Videćemo kakav će ishod da bude, odnosno koju odluku će da donese UO KSS. Nadam se da ce klubovi ispraviti sve nepravilnosti, odnosno izvršiti svoje finansijske obaveze i da ce odluka UO KSS biti pozitivna za sve navedene klubove - poručio je Aleksandar Grujin.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.