NEVEROVATAN PROPUST! Crvena zvezda i Partizan su se baš "ogrešili" o Nikolu Mirotića
Nikola Mirotić, Foto: EPA Quique Garcia EPA, Starsport©

LOŠA PROCENA

NEVEROVATAN PROPUST! Crvena zvezda i Partizan su se baš "ogrešili" o Nikolu Mirotića

Proslavljeni košarkaš je u prošlosti imao kontakata sa "večitim"

Objavljeno: 13:41h

Evropa danima bruji o Nikoli Mirotiću, a navijači Crvene zvezde su se ovog jutra zapitali da li je informacija koja se pojavila u grčkim medijima java ili san.

Crveno-beli su trenutno glavni favorit za dovođenje iskusnog asa, a u igri je i neverovatna suma od 3 miliona evra, preneo je pouzdani grčki postal "SDNA".

Spominjao se i Partizan u čitavoj priči, ali izgleda da su se crno-beli okrenuli očuvanju prošlogodišnjeg tima, pa neće imati velike finansijske izlete.

Ono što je zanimljivo je da su "večiti" rivali imali šansu da dovedu Mirotića pre nego što je zadužio dres Real Madrida.

Nikola je prve košarkaške korake je napravio u podgoričkom klubu Džoker, a potom je prešao u madridski Real. Od 2006. do 2008. godine nastupao je sa mlađim selekcijama Madriđana, a nakon toga je jednu sezonu proveo sa B timom.

Nikola Mirotić
Nikola Mirotićfoto: AP

Od 2009. do 2010. godine bio je na pozajmici u klubu Palensija, da bi 2010. postao stalni član prvog tima sa kojim je osvojio brojne trofeje. Polovinom 2014. godine je potpisao ugovor sa NBA klubom Čikago Buls. Tokom četiri sezone učvrstio je svoju poziciju i beležio dobre partije u dresu "bikova". Od februara 2018. do februara 2019. godine nosio je dres Nju Orleans Pelikansa, da bi nakon toga potpisao ugovor sa klubom Milvoki Baks.

Potom je 2019. usledila evropska košarkaška bomba kada se vratio u Evropu i pojačao katalonskog velikana, ekipu Barselone.

"Ljubav" je trajala sve do momenta kada je košarkaš crnogorskog porekla odbio smanjenje plate, a sada obe strane najbezbolnije rešenje za raskid saradnje.

Klubovi stoje u redu za njegov angažman, a pitanje je u kom pravcu bi išla njegova karijera da je u prošlosti zaigrao za Crvenu zvezdu ili Partizan.

Nikola Mirotić
Nikola Mirotićfoto: EPA/Enric Fontcuberta

On je dolazio u Beograd na probu u oba kluba, ali do dogovora nije došlo.

U Partizanu ga je video i Duško Vujošević, najtrofejniji trener tog kluba, dok je u Zvezdi, kako su preneli pojedini mediji, odradio individualni trening sa Draganom Šakotom.

Oba trenera očigledno u tom momentu nisu znala kakvog talenta pred sobom imaju.

- Nikada mi se posle putevi nisu ukrstili sa Vujoševićem. A posle te probe sam otišao u Madrid, gde su me lepo prihvatili i Pirineji su se ispostavili kao pun pogodak - rekao je Nikola za "Sport" pre 10 godina i tako potvrdio priče.

BONUS VIDEO:

00:14

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.