DIREKTOR SUPERLIGE NEMA REŠENJA ZA PARTIZAN: "Pitajte njih što nisu došli... Naštetili su svima, a KSS ćuti!"
Aleksandar Grujin, direktor KLS-a, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

opet isto?

DIREKTOR SUPERLIGE NEMA REŠENJA ZA PARTIZAN: "Pitajte njih što nisu došli... Naštetili su svima, a KSS ćuti!"

Ne vidimo izlaz iz te situacije - poručuje Aleksandar Grujin

Objavljeno: 14:19h

Nije bilo predstavnika KK Partizan na konferenciji za medije povodom žrebanja parova pred početak Superlige Srbije.

Direktor takmičenja, Aleksandar Grujin, objasnio je da je završnica Superlige usklađena sa obavezama Crvene zvezde i Partizana, a naročito zbog mogućih dodatnih obaveza crno-belih u Evroligi.

Ali baš predstavnika Partizana nije bilo na konferenciji, kao ni prošle godine, mada su tu bili treneri svih devet preostalih ekipa učesnica. Grujin se prvo osvrnuo na Partizanovo bojkotovanje takmičenja prošle sezone.

Ostoja Mijailović
foto: Starsport©

- Odluka Partizana da ne igra naštetila je drugima, najmanje Partizanu. Svim klubovima iz KLS. To je jedna tačka gledišta. Disciplinski sudija doneo je maksimalne novčane kazne. Druge odluke, koje su u ingerenciji predsedništva, nisu donesene. KSS ćuti i nem je. Ne izjašnjava se po tom pitanju - rekao je Grujin, pa nastavio:

- Ne vidimo izlaz iz te situacije. Imali smo komunikaciju sa Partizanom, pojavljivao se na sednicama Skupštine, pa su onda obarali kvorum. Odluke moraju da se donesu i da budu primenljive.

- Moramo zbog košarke to da uradimo. Partizan nije došao na pres ni sada. Zašto? Pitajte njih. Glas svakog tima u KLS podjednako vredi. Pitajte njih zašto nisu došli. Juče se nisu javljali da potvrde. Klubovi su poslali svoje predstavnike i pokazali da uvažavaju ligu.

Pehar Superlige Srbije
Pehar Superlige Srbijefoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Na kraju se ponovo oglasio o formatu takmičenja koji je morao da se adaptira.

- Prema propozicijama imamo sistem takmičenja, možemo neke detalje da primenimo, poput skraćenja finalne serije. Zbog kalendara i svega prinuđeni smo da se pomeramo. Ovaj sistem treba verovatno da se promeni u nekom momentu, ali je rok za odigravanje kratak. Da li će se ići ka promeni, videćemo, pričaćemo tokom leta. Ovaj sistem za sada je bio najbolji - naglasio je Grujin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.