ČOVIĆ OTKRIO KOLIKI JE ZVEZDIN BUDŽET: Mi smo JEDINI klub koji je prezentirao svoje prihode i rashode...
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

prozivka

ČOVIĆ OTKRIO KOLIKI JE ZVEZDIN BUDŽET: Mi smo JEDINI klub koji je prezentirao svoje prihode i rashode...

Sa kompanijom Meridianbet potpisan je istorijski sponzorski ugovor

Objavljeno: 07:33h

Košarkaški klub Crvena zvezda danas je održao konferenciju za medije, na kojoj je govoreno na više tema.

Sa kompanijom Meridianbet potpisan je istorijski sponzorski ugovor, a predsednik Nebojša Čović otkrio je i detalje o budžetu.

- Budžet za ovu sezonu je bruto, sa Vildosom i Kampacom, samo prvi tim sa stručnim štabom, oko devet i po miliona. Na to dodajte pionere, kadete... To je oko 11.500.000 evra - rekao je Čović. - Hasan Martin je povređen, ta povreda je to dva meseca. Nikola Ivanović do sredine januara. Gledamo neke varijante. Nemojte nas stavljati u isti koš, mi nemamo deset stranaca. Imamo 5+1 stranca. Ivanović se vodi kao stranac. Nemamo deset stranaca, pri tome imamo 11 domaćih igrača, Zašto idemo sa jačim rosterom? Zato što smo naučili iz prethodnih sezona... Na Kupu prošle godine nismo mogli da izvedemo devet košarkaša - rekao je Čović.

- Nemojte se ljutiti, neki naši predstavnici ne razumeju dovoljno srpski, a ne engleski. Svi pričamo o vladavini prava. Ovakve gnusne laže da objavite na Zapadu... Ne znam koliko biste platili. Mi smo jedini klub koji je prezentirao svoje prihode i rashode. E sada, što drugima smeta... To je njihov problem. Moram da kažem da se radi o budalama, budala kada bi znala da je budala, ne bi bila budala. Nema nijedan razlog da se oko toga lažemo - kaže prvi čovek crveno-belih.

Nebojša Čović
foto: Starsport©

Dotakao se i navoda da bi Dubai mogao da se pridruži Evroligi.

- Fudbal je religija, sve ostalo je sport. Videli smo na Svetskom prvenstvu. Košarka je mnogo niže. U Vitoriji smo predložili koncept od 20 klubova, da li će to biti Istok/Zapad... To je ušlo kao ideja. Razgovarali smo sa Đordijem o tome i u Beogradu. Videh da je i Maršal o tome govorio, da bude 24 kluba. Treba da bude dva srpska kluba, pominje se Dubai, a podržavam. Postoji ideja da se Dubai pridruži ABA ligi, što bi bilo isto interesantno, iako su neki protiv. Vreme u kom funkcionišemo je vreme potpune komerzacijalizacije sporta - zaključuje Čović.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.