JIRGEN KLOP JE DAVNO GOVORIO O NOVOJ SUPERLIGI: Nećete verovati šta je tada rekao o Ligi šampiona i Ligi Evrope!
Foto: EPA/Noushad Thekkayil

NEVEROVATNO

JIRGEN KLOP JE DAVNO GOVORIO O NOVOJ SUPERLIGI: Nećete verovati šta je tada rekao o Ligi šampiona i Ligi Evrope!

Zanimljivo da su poziv odbili klubovi iz Francuske i Nemačke, a nema sumnje da će reagovati i UEFA koja je već zapretila sankcijama

Objavljeno: 07:51h

Glavna tema danas u svetu fudbala je formiranje nove lige za najbogatije klubove, a sigurno da će biti i u narednom periodu.

- Dvanaest najvažnijih evropskih klubova danas je postiglo dogovor o pokretanju novog takmičenja - Superlige, kojim će upravljati klubovi osnivači. Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti, Real Madrid i Totenhem su se ujedinili kao osnivači, a biće pozvana još tri kluba da se priključe pre inauguralne sezone koja će početi što je pre moguće - navodi se u zajedničkom saopštenju 12 klubova.

Zanimljivo da su poziv odbili klubovi iz Francuske i Nemačke, a nema sumnje da će reagovati i UEFA koja je već zapretila sankcijama.

Britanski mediji pronašli su izjavu sadašnjeg trenera Liverpula Jirgen Klopa koji je 2019. godine govorio na ovu temu.

Jasno je istakao da je protiv.

- Nadam se da do Superlige nikada neće doći. Fudbal je prekrasan sa Ligom šampiona i Ligom Evrope. Za mene je Liga šampiona prava Superliga. Naravno da je novac bitan, ali zašto graditi nešto u čemu će Liverpul igrati deset godina zaredom protiv Reala. Ko bi to gledao - pitao se Klopp.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.