ŠTA ĆE BITI SA SRBIMA: Ko od "Orlova" neće igrati na velikim smotrama zbog nove SUPERLIGE?
Foto: Starsport©

i nas se tiče

ŠTA ĆE BITI SA SRBIMA: Ko od "Orlova" neće igrati na velikim smotrama zbog nove SUPERLIGE?

Od pomenutih, "orlovi" igraju samo za četiri kluba - Real Madrid, Mančester junajted, Inter i Liverpul

Objavljeno:

FIFA je prva stala na stranu UEFA-e, a sada su se dogovorili da se igračima iz Superlige zabrani nastup na Evropskom i Svetskom prvenstvu, preneo je "Skaj Sport".

S obzirom da bi Superliga počela već ove godine, UEFA je zapretila da bi igrači iz 12 evropskih velikana mogli da dobiju zabranu igranja već na Evropskom prvenstvo koje počinje u junu.

Podršku su dobili i od Svetske kuće fudbala, koja želi da sprovede iste mere – ko igra u Superligi, ne može da igra na Svetskom prvenstvu.

I dalje je sve na dugačkom štapu, ali šta bi ovo tačno značilo za reprezentaciju Srbije.

Među 12 osnivača su Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Juventus, Milan, Inter, Arsenal, Totenhem, Čelsi, Mančester junajted, Mančester siti i Liverpul, njima su se pridružili još Lajpcig, Porto i Bajern Minhen, dok je još pet klubova u igri.

Kraj Lige šampiona
foto: Profimedia/Ilustracija

Znamo da to neće biti Pari Sen Žermen, koji ima svoje razloge zbog kojih ne ulazi u kolo sa bogatima, a videćemo da li će to biti još neko od klubova koji ima srpske fudbalere u sastavu.

Od pomenutih, "orlovi" igraju samo za četiri kluba - Real Madrid, Mančester junajted, Inter i Liverpul.

U pitanju su Luka Jović, Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov i Marko Grujić, a već dvojica sa ovog spiska više neće igrati za reprezentaciju Srbije.

Ono što svakako brine je što je recimo Nikola Milenković konstantna tema u medijima kada je u pitanju selidba na "Old Traford", Dušan Vlahović se spominje kao novi napadač Milana, dok je poznato i da Sergeja Milinković-Savića stalno "sele" u vrhunske klubove.

Sve ovo odnosi se i na mlade srpske fudbalere (Stanković, Bajčetić...) koji će takođe biti suspendovani.

I dalje se nadamo da do ovog scenarija neće doći, ali prvo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, pa ćemo onda misliti o tome.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.