I FIFA STALA U ODBRANU UEFA-E: Ne odobravamo zatvorenu ligu izvan međunarodnih fudbalskih struktura!
Foto: EPA/Manuel Lopez

Reakcija

I FIFA STALA U ODBRANU UEFA-E: Ne odobravamo zatvorenu ligu izvan međunarodnih fudbalskih struktura!

Protiv "12 žigosanih" ustali su baš svi: UEFA, fudbalski savezi i lige Engleske, Italije, Španije, Nemačke i Francuske, ECA , kao i FIFA koja je čvrsto stala uz evropsku kuću fudbala

Objavljeno: 07:32h

Svet fudbala se trese u iščekivanju navodnog novog takmičenja, koje treba da osnuju 12 klubova, što je izazvalo pravi fudbalski rat u Evropi, ali i svetu.

Protiv "12 žigosanih" ustali su baš svi: UEFA, fudbalski savezi i lige Engleske, Italije, Španije, Nemačke i Francuske,ECA , kao i FIFA koja je čvrsto stala uz evropsku kuću fudbala.

- S obzirom na nekoliko zahteva medija i kao što je već nekoliko puta rečeno, FIFA želi da pojasni da se čvrsto zalaže za solidarnost u fudbalu i pravičan model preraspodele koji može pomoći razvoju fudbala kao sporta, posebno na globalnom nivou, jer je razvoj globalnog fudbala primarna misija FIFA - rečeno je u saopštenju.

- Prema našem mišljenju, i u skladu sa našim statutima, svako fudbalsko takmičenje, bilo nacionalno, regionalno ili globalno, uvek treba da odražava osnovna načela solidarnosti, inkluzivnosti, integriteta i pravične finansijske preraspodele. Štaviše, upravljačka tela fudbala treba da koriste sva legalna, sportska i diplomatska sredstva kako bi osigurala da to i dalje ostane slučaj. U tom kontekstu, FIFA može samo da izrazi svoje neodobravanje zatvorenoj evropskoj odcepljenoj ligi izvan međunarodnih fudbalskih struktura, a ne poštujući pomenute principe.

Na kraju su poručili:

- FIFA se uvek zalaže za jedinstvo u svetskom fudbalu i poziva sve strane uključene u žestoke rasprave da se uključe u miran, konstruktivan i uravnotežen dijalog za dobro igre i u duhu solidarnosti i fer igre. FIFA će, naravno, učiniti šta god je neophodno da se doprinese opštem interesu fudbala.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.