IAKO SU MEĐU NAJVEĆIM I NAJBOGATIJIM, REKLI SU NE SUPERLIGI! Šta li je razlog ovih klubova?
Foto: AP

kuva se

IAKO SU MEĐU NAJVEĆIM I NAJBOGATIJIM, REKLI SU NE SUPERLIGI! Šta li je razlog ovih klubova?

A još tri kluba će vrlo brzo saopštiti da im se pridružuju pošto ni oni nisu imuni na novac, međutim iz nekog razloga, za sada nepoznatog, želeli su da pričekaju još malo

Objavljeno:

Iako je 12 najbogatijih klubova formiralo novu ligu, postoje ekipe koje se nalaze u samom vrhu fudbala, ali i finansija, a rekle su NE!

Klubovi osnivači su: Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti, Real Madrid i Totenhem.

A još tri kluba će vrlo brzo saopštiti da im se pridružuju pošto ni oni nisu imuni na novac, međutim iz nekog razloga, za sada nepoznatog, želeli su da pričekaju još malo...

To su Bajern Minhen, Lajpcig i Porto, što bi značilo da je još pet pozicija "otvoreno", pošto se planira liga od 20 klubova koja bi se igrala usred nedelje.

Verovali ili ne jedan od najbogatijih klubova sveta Pari Sen Žermen, za koga bi mnogi pomislili da bi prvi potrčao tamo gde se priča o velikom novcu.

Ipak, razlog zbog kog PSŽ nije u tom društvu je njihov kontroverzni vlasnik Naser El-Kelaifi koji je u izvršnom odboru UEFA, dok je i u komitetu za organizaciju Svetskog prvenstva u Kataru 2022.

Ujedno, El-Kelaifi i vlasnik televizije BeIn Sport koja emituje Ligu šampiona, pa nije teško sabrati "dva i dva" i videti da nema interesa u novom takmičenju.

Protiv novog takmičenja je i Borusija Dortmund, dok su "srednji timovi" poput Rome ili Sevilje veoma zaključani i još se ne oglašavaju, pa ni preko alternativnih izvora.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.