Zukurlić opleo po svojima: FK Novi Pazar je centar kriminala! (VIDEO)
Foto: Fonet

nakon incidenta na tribini

Zukurlić opleo po svojima: FK Novi Pazar je centar kriminala! (VIDEO)

Lider Bošnjačke demokratske zajednice žestoko je reagovao posle najnovijih incidenata koji su obeležili meč između fudbalera Novog Pazara i Crvene zvezde
Objavljeno:

O tome kako sprečiti da se ponove nemile scene, koje su postale uobičajne kada je u pitanju stadion u Novom Pazaru, Zukorlić kaže:

- Mora se staviti tačka od vladajućih političkih faktora u Novom Pazaru na pokroviteljstvo nad huliganima. To je ono što je specifično za ovaj fudbalski klub. S druge strane, ono što je zajedničko za sportske terene jeste opasnost koja se nadvila nad celim društvom gde imamo skoro prihvatanje kulture nasilja - nasilje nad decom, ženama, nasilja po raznim nacionalnim i verskim ekstremima. Zato sam nedavno predložio da se osnuje Nacionalni savet za pacifikaciju društva, koji bi predvodio sveopšti front protiv nasilja, jer, ako premijer kaže da nije siguran da ima snage da se nosi s tim huliganima, onda je to zaista poslednje upozorenje. Sam premijer može da nema snage da se sam obračuna sa huliganima, ali mora da ima snage da formira sveopšti front i da se kroz medije, obrazovanje i zakonodavstvo izbori protiv tog zla i da za početak lokalizuje taj požar koji je u eskalaciji - poručio je Zukorlić.

I predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić tužan je i razočaran zbog povika sa tribina stadiona u Novom Pazaru.

- Zabolelo me je to što su najtiše vikali: „Vučiću, pederu”. Mnogo glasnije su vikali: „Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji”, i pesme o Oriću, kao što su drugi pevali: „Ubij, zakolji da Turčin ne postoji”. To mora da se zaustavi. U Srbiji, dok sam ja predsednik Vlade, neću dozvoliti da Bošnjaci budu napadnuti, kao ni Srbi, niti bilo koji drugi građani - jasan je bio Vučić.

(Espreso.co.rs / Alo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.