TRANSFER BOMBE DELUJU MNOGO REALNIJE: Bane, Kuzmanović, Kačar, a ima i Partizanovaca - sada sve je moguće!
Foto: Starsport©

free agent

TRANSFER BOMBE DELUJU MNOGO REALNIJE: Bane, Kuzmanović, Kačar, a ima i Partizanovaca - sada sve je moguće!

Sada su na potezu timovi iz Superlige da probaju i privole neke od navedenih igrača, naravno ne ove "najskuplje", da se vrate u otadžbinu i ožive svoju karijeru, ali to će biti vraški težak posao sa obzirom na visine njihovih primanja, međutim, nekada nije sve u novcu. Ili ipak jeste?

Objavljeno: 20:19h
Nikola Husein

Pred nama je sigurno jedan od najčudnijih prelaznih rokova u istoriji fudbala. Koronavirus je značajno uticao na transfere ove sezone, a mi ćemo se baviti temom srpskih igrača koji su nedavno postali slobodni igrači - koji možete pogledati OVDE.

Svedoci smo toga da su i Crvenoj zvezdi i Partizanu potrebna neka pojačanja u svakoj liniji ekipe, a ne treba zanemariti ni ostale klubove Superlige Srbije, koji bi mogli da obraduju navijače nekim "jakim" transferom, kao što je to bio slučaj sa Čukaričkim i Danilom Pantićem.

Kao što već znate, Branislav Ivanović je postao "free agent" nakon razlaza sa Zenitom i još uvek je u potrazi za novim klubom. Sa Crvenom zvezdom nije uspeo da se dogovori, pa će vrlo verovatno i sa 36 godina i dalje nastupati u nekim od najjačih liga Evrope.

foto: Profimedia

Zdravko Kuzmanović, nekadašnji član Intera, Štutgarta, Fiorentine i još nekoliko evropskih velikana, takođe je slobodan igrač na tržištu. Sa njim je postojala slična priča kao sa Ivanovićem i takođe se ticala Crvene zvezde, međutim, sve je ostalo samo na medijskim spekulacijama. Sa druge strane, Kuzmanović je i dalje u onim dobrim godinama za fudba, pošto mu je "tek" 32 i još uvek može da pruži ozbiljne partije na terenu, ali pitanje je koliko mu je forma jača strana.

foto: Starsport©

Ime Gojka Kačara se godinama spominje u svakom prelaznom roku, uglavnom kao moguće pojačanje nekog od tima sa Topčiderskog brda ili povratak u svoj Novi Sad, ali to se nije desilo. Bivši reprezentativac Srbije ima 33 godine i bez kluba je, a pošto je poznato da se njegovi kvaliteti i dalje cene širom Evrope, a i Azije, ne bi bilo iznenađenje da se nekadašnji kapiten Vojvodine odlaskom na Istok dodatno novčano obezbedi i privede karijeru kraju.

foto: Starsport©

Bogdan Planić, dečko koji je svoj fudbalski hleb pekao u OFK Beogradu i Crvenoj zvezdi, dodatno se afirmisao u Rumuniji i stekao status jednog od najboljeg štopera tamošnjeg prvenstva, uvek je zanimljiv odvašnjim timovima. Nije tajna da Zvezdan Terzić ima dobar odnos sa potencijalnim članom "Orlova", pa nije nemoguće da se Planić ponovo nađe na Marakani, pogotovo zato što je sada slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor sa Steauom, gde je imao žestok sukob sa ekscentričnim gazdom Steaue Điđi Bekaljijem.

foto: Dado Đilas

Sećate se Aleksandra Pantića? Talentovani bek Rada, koji je leta 2012. stigao u Crvenu zvezdu, brzo je zaboravljen u ovdašnjem fudbalu. Obreo se u Španiji, igrao Primeru, zatim je otišao u Kijev i postao član Dinama, ali njegova karijera je u slobodnom padu. Ima tek 28 godina, međutim, već nekoliko je njegova forma toliko upitna da je jedva skupljao nekoliko mečeva po sezoni. Ko zna, možda ga povratak u Srbiju osveži i restartuje njegovu zanimljivu karijeru.

Uz njega su slobodni igrači još i Srđan Mijailović, miljenik Roberta Prosinečkog i bivši reprezentativac koji je nakon razlaza sa Krila Sovjetov slobodan u izboru nove sredine. I Uroš Ćosić je neslavno završio svoju misiju u Krajovi, iako je bio nadomak titule, ali kao direktni krivac u borbi za trofej je skrivio jedanaesterac i doneo Klužu mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

foto: Saša Pavlić Koky

Nemanja Mihajlović i Ognjen Ožegović, bivši fudbaleri Partizana, takođe nemaju klub, pa nije isključeno da se vrate u srpski fudbal i bar jednu sezonu pokušaju da ponovo skrenu pažnju inostranih klubova na sebe.

Ne treba zaboraviti ni igrače kao što su Aleksandar Kovačević, Luka Milunović, Petar Đuričković, Marko Petković, Milan Radin, Ivan Obradović i sve ostale slobodne igrače na tržištu.

Sada su na potezu timovi iz Superlige da probaju i privole neke od navedenih igrača, naravno, ne ove "nasjkuplje" da se vrate u otadžbinu i ožive svoju karijeru, ali to će biti vraški težak posao sa obzirom na visine njihovih primanja, međutim, nekada nije sve u novcu. Ili ipak jeste? Ali, upravo zbog toga tako brzo i većina mladih i srpskih igrača potone i pošto poto se vrate kući...

foto: Starsport©

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.