PROMENA U KVALIFIKACIJAMA ZA LŠ I LE?! Zvezda i Partizan igraju na neutralnom terenu, UEFA odlučila gde?!
Foto: EPA/Laurent Gillieron

Neočekivano

PROMENA U KVALIFIKACIJAMA ZA LŠ I LE?! Zvezda i Partizan igraju na neutralnom terenu, UEFA odlučila gde?!

Ovome se niko nije nadao, ali izgleda se ozbiljno razmišlja o toj ideji

Objavljeno: 13:56h

Izgleda da bi moglo doći do promene u planovima UEFA oko kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

UEFA je već odlučila sistem kvalifikacija i da se u svim kolima, osim u plej-ofu za Ligu šampiona, igra po jedna utakmica, a da se domaćinstva u tim mečevima određuju na osnovu klupskog koeficijenta, odnosno da nosioci imaju prednost domaćeg terena.

Međutim, sada bi moglo da dođe do promene oko domaćinstava i da se svi mečevi, izuzevši plej-of jer se igra na dve utakmice, odigraju na neutralnom terenu i to na Kipru.

foto: Wikipedia

Mediji na ovom ostrvu javljaju da UEFA razmatra da se tri runde kvalifikacija za Ligu šampiona i sve četiri za Ligu Evrope "presele" na Kipar, a čak je o tome obavešten i fudbalski savez Kipra.

- Informisali smo ministra zdravlja i postoje razni aspekti koje bi trebalo razmotriti. Mogućnost održavanja nekih kvalifikacionih utakmica u našoj zemlji javlja se jer se Kipar smatra sigurnom destinacijom s obzirom na koronavirus - saopšteno je iz FS Kipra.

Razlog za ovakvo razmišljanje jeste novi skok broja zaraženih u gotovo svim zemljama Evrope, pa u Nionu smatraju da bi na ovaj način mogli da smanje potencijalno širenje koronavirusa među igračima.

foto: AP, Ilustracija/Espreso.co.rs

U slučaju da UEFA proceni tako, Crvena zvezda bi hipotetički igrala tri runde na Kipru, sve do (potencijalnog) plej-ofa za Ligu šampiona koji se igra na dvomeč.

Što se tiče Partizana i TSC-a, oni traže plasman u grupnu fazu Lige Evrope kroz sva četiri kola kvalifikacija kroz jedan meč, dok će Vojvodina imati kraći put za jedno kao osvajač Kupa Srbije.

UEFA mora brzo da prelomi jer je već u avgustu (18. i 19) prvo kolo za LŠ, a osam dana kasnije za LE.

Večeras (20.45) Mitrovićev Fulam u prvom meču polufinala plej-ofa za promociju u Premijer ligu gostuje Kardifu, a koliko su šanse izjednačene, najbolje pokazuje to što je kvota i na keca i na iks i na dvojku ista – 2,85. Tip 3+ nosi kvotu 2,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kardif – Fulam.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.