LOV U MUTNOM: Premijerligaši pokušavaju da zaustave fudbal nakon korone!
Foto: Profimedia

nisu jedinstveni

LOV U MUTNOM: Premijerligaši pokušavaju da zaustave fudbal nakon korone!

Gledaju samo sopstveni interes

Objavljeno: 11:41h

Očekuje se da će Premijer liga biti nastavljena u junu, ali za to je potrebno da 14 klubova da zeleno svetlo.

Kako prenose engleski mediji, klubovi nisu jedinstveni po pitanju nastavka najpopularnije lige na svetu. Problem prave poslednjih šest klubova na tabeli, odnosno oni timovi čiji opstanak nije siguran.

Norič, Vila, Bornmaut, Brajton, Vest Hem i Votford žele da liga bude proširena za dva tima, koja bi se plasirala iz Čempionšipa, pa bi na taj način oni ostali u najjačem rangu engleskog fudbala.

Upravo zbog toga klubovi su odlučili da pokušaju da na razne načine ostvare sopstveni interes.

Bilo je podmetanja, kada je u pitanju mišljenje lekara, proglas koji je potpisao Doktor Zafar Ikbal iz Palasa koji je predsednik je predstavljen kao apel lekara svih klubova, a u stvari potpisala su ga samo četvorica, i to iz poslednjih šest klubova. Tako se došlo do situacije da manjina blokira odluku, zvanični stav PL da se šampionat nastavi u junu na neutralnim terenima i da se prvenstvo privede kraju.

Usledila je kontra, naime, većina koja bi da igra je neformalno saopštila da će prekinuti sezonu, ako ne bude jednoglasne odluke, ali tako što će glasati za ispadanje poslednja tri kluba. Tu se ulog povećava, jer Bornmaut ima 27 bodova, koliko i Votford i Vest Hem, Vila je na 25, a samo Norič sa 21 poenom ima manje šanse za opstanak. Dakle, za njih ovo bi bilo odricanje od šanse da se bore na terenu, pa sa druge strane, dobro će razmisliti o svojim uslovima, kada budu suočeni naredne nedelje sa mogućnošću da odmah ispadnu iz lige.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.