PREMIJER LIGA PRED OTKAZIVANJEM! Džonson poručio klubovima: Ako ne pristanete na ovaj uslov, ništa od nastavka!
Boris Džonson je jasno poručio šta će biti sa sezonom, Foto: EPA/Will Oliver

Neće da rizikuju ništa

PREMIJER LIGA PRED OTKAZIVANJEM! Džonson poručio klubovima: Ako ne pristanete na ovaj uslov, ništa od nastavka!

Klubovi će u ponedeljak morati da donesu ovu odluku

Objavljeno:

Pod velikim znakom pitanja je nastavak fudbalske sezone u Engleskoj i umnogome će zavisiti od dogovora klubova.

To je rekao Ričard Bevan, izvršni direktor Asocijacije menadžera lige, koji kaže da klubovi iz Premijer lige moraju na predstojećem sastanku u ponedeljak da pristanu da igranje mečeva na neutralnim terenima.

- Vreme nije na našoj strani i treninga mora da bude vrlo uskoro... Fudbal ne sme da optereti kapacitete Nacionalne zdravstvene službe i urgentne centre, ali NHS može da posluži za testiranje, praćenje, zaštitnu opremu i davanje jasnih pravila distanciranja i bezbednih uslova za igru i treninge. Nadamo se da ćemo te uslove ispuniti - kaže Bevan.

"Restart" engleskog fudbala je predviđen da počne 12. juna i svi klubovi su saglasni da se sva ukupno 92 meča koja su preostala odigraju kad se steknu uslovi za to, ali se ne slažu s predlogom da se utakmice igraju na neutralnom terenu.

Prvi su glas protiv toga podigli u Brajtonu koji smatraju da to ugrožava integritet takmičenja. Da bi predlog o mečevima na neutralnim terenima prošao mora ga prihvatiti 14 od 20 timova.

S druge strane, premijer Velike Britanije Boris Džonson potvrdio je da će sezona sigurno biti otkazana, ako svi klubovi ne prihvate predlog o igranju na neutralnim terenima.

- Da, mislim da je to verovatno tačno. Vlada, ako već nije, će jasno staviti do znanja da domaći mečevi u gusto naseljenim područjima dovode u pitanje da li će moći da se ispoštuju pravila o socijalnoj udaljenosti - kaže Džonson.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.