KAKVA KAZNA ČEKA PRIJOVIĆA? Od jedne stvari zavisi da li mu preti i zatvor!
Aleksandar Prijović je uhapšen zbog kršenja policijskog časa, Foto: Starsport©

Čeka se na tužioca

KAKVA KAZNA ČEKA PRIJOVIĆA? Od jedne stvari zavisi da li mu preti i zatvor!

Odgovaraće za kršenje policijskog časa, ali da li je prekršio i naredbu o obaveznom kućnom karantinu za sve koji dođu iz inostranstva, nije poznato

Objavljeno:

Aleksandar Prijović, povremeni reprezentativac Srbije, uhapšen je u petak zajedno sa pevačem Radišom Trajkovićem Đanijem i njegovom suprugom zbog kršenja policijskog časa.

Srpski fudbaler je bio u društvu pevača i njegove supruge u kafeu jednog beogradskog hotela nakon 17 časova, iako je tada policijski čas bio na snazi.

Prijović je ovime prekršio direktnu meru i propis Vlade Srbije koji je donesen u vreme vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa, ali za sada je nepoznato kakve će posledice snositi.

Mnogi se pitaju kakve će posledice snositi Aleksandar Prijović
Mnogi se pitaju kakve će posledice snositi Aleksandar Prijovićfoto: Starsport©

Za ovo delo je predviđena novčana kazna u iznosu od 50 do 150 hiljada evra.

Međutim, ono što sada interesuje javnost jeste da li je igrač Al Itihada prekršio i direktnu naredbu o obaveznom kućnom karantinu od 28 dana, koji je Vlada propisala za sve koji su iz inostranstva došli u Srbiju.

Nije poznato da li je Prijović već bio u Srbiji pre početka epidemije i proglašenja vanrednog stanja, ako jeste, onda nije prekršio pomenutu meru o obaveznom kućnom karantinu.

Nije poznato da li je Aleksandar Prijović prekršio i naredbu o obaveznom kućnom karantinu
Nije poznato da li je Aleksandar Prijović prekršio i naredbu o obaveznom kućnom karantinufoto: Starsport©

To bi moglo biti tačno, pošto je poslednji put bio u protokolu za utakmicu svog kluba još 28. decembra, posle čega je rečeno da više ne računaju na njega, a zna se i da je tokom januara boravio u Beogradu, tako da postoji mogućnost da je zaista još od Nove godine u Srbiji.

Ali, u slučaju da je u međuvremenu boravio na drugim destinacijama i da se vratio u zemlju nakon proglašenja vanrednog stanja, onda je sigurno prekršio i obavezni kućni karantin u trajanju od 28 dana kao Luka Jović i za to će takođe snositi posledice.

Kako se to smatra krivičnim delom, moguća je i novčana, ali i zatvorska kazna. Otežavajuća okolnost bi mu svakako bila i to što se nalazio u društvu barem još dve osobe.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.