ODBOJKAŠICA GORI OD BESA ZBOG GRAĐANA SRBIJE: Kad ovo prođe ne očekujte od sportista medalje jer ste vi nesposobni!
Jovana Brakočević (2), Foto: Starsport©

pregorela

ODBOJKAŠICA GORI OD BESA ZBOG GRAĐANA SRBIJE: Kad ovo prođe ne očekujte od sportista medalje jer ste vi nesposobni!

Nekadašnja reprezentativka je jako razočarana što građani Srbije ne mogu da se pridržavaju propisa i preporuka, niti da budu disciplinovani

Objavljeno: 09:34h

Nekadašnja odbojkaška reprezentativka Jovana Brakočević ponovo je žestoko kritikovala građane Srbije zbog svog ponašanja i oglušavanja o propise i nepoštovanje preporuka nadležnih u jeku pandemije koronavirusa.

Bivši korektor reprezentacije živi u Italiji koja je uz Španiju najviše pogođena pandemijom virusa Covid-19 i živi je svedok užasa koji se dešava na Apeninima, a sve kao posledica kasne reakcije i neodgovornog ponašanja ljudi.

Zato je ponovo apelovala na građane putem svog profila na društvenim mrežama da se "uzmu u pamet".

- Kako je moguće da smo sportska nacija? Da imamo toliko vanserijskih talenata i tako malo discipline? Kako je moguće da zahtevamo uspeh i disciplinu i medalje? Zašto se malo ne ugledamo ne sve te silne sportiste i postanemo malo disciplinovani i poslušni. Niko nam ne traži da se znojimo, zahtevamo nemoguće od našeg tela, ne trpimo bolove i povrede zbog nekog mogućeg takmičenja i ako se baš, baš sve poklopi i neke moguće medalje.Traže da sedimo u kući. Da se pridržavamo pravila dok virus ne prođe. Traže da budemo disciplinovani da nam se zdravstvo ne bi totalno urušilo i ovako je na izdisaju. Kako je moguće da smo toliko licemerni i da zahtevamo pobede kada sami nismo spremni da se odreknemo za pobedu cele nacije. Svi smo ponosni kada sportisti naše zemlje donesu kući medalju i pobede. Zašto nam je sad toliko teško da učinimo naše sportiste ponosnim na nas. Pridržavajuci se pravila, za bolje sutra. Sportista zna šta je karantin, zna šta je odricanje, zna šta je bol, zna šta je nemogućnost videti voljene. To nam se i sad dešava. Kad ćemo moći da se vratimo u domovinu posle sezona kad se cela domovina tako neodgovorno ponaša? Mi živimo za tih par dan, ako imamo sreće par nedelja kod kuće, a osim što nam virus uskraćuje to pravo ove godine, sada ćete to uraditi i vi, naši zemljaci vašim manjkom odgovornosti. Zato vas molim, kad ovo prođe, ne zahtevajte od sportista medalje i uspehe, donacije i podržavanja kada niste sposobni DA OSTANETE KOD KUĆE!", napisala je Brakočević na svom Fejsbuk nalogu! - napisala je Brakočevićeva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.