ZDRAVKO MAMIĆ NASTAVLJA DA NIŽE SKANDALE: Dok je u bekstvu iz Hrvatske, u BiH ga dvore kao boga!
Zdravko Mamić, Foto: Beta/Almir Razić

Strašno!

ZDRAVKO MAMIĆ NASTAVLJA DA NIŽE SKANDALE: Dok je u bekstvu iz Hrvatske, u BiH ga dvore kao boga!

Na Balkanu očigledno ne važe zakoni kao u ostatku sveta

Objavljeno:

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić (60) se od 2018. nalazi u BiH gde je pobegao nakon što je na Osiječkom sudu proglašen krivim za izvlačenje 16 miliona evra iz Dinama te da je oštetio državu. Mamić od tada živi u Međugorju, a tu i tamo zna malo i da promeni lokaciju.

Ovaj put je veče proveo u Sarajevu gde je učestvovao na 8. međunarodnom simpozijumu o sportu i 1. međunarodnom festivalu dokumentarnog sportskog filma "Simposar 2019", a organizatori su mu dodelili nagradu za najboljeg menadžera decenije.

Direktor 'Simposara' i poznati BiH komentator, Sabahudin Topalbećirević, uručio mu je nagradu. Osim Mamića, nagrade su pokupili i ostali članovi Dinama. Tako je Dani Olmo dobio nagradu za otkriće godine, Amer Gojak za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine, a Nenad Bjelica, koji je došao u društvu supruge Senke, proglašen je najboljim trenerom.

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić foto: Beta

Dinamo je pokupio skoro sva priznanja i još jednom su primili na znanje koliko velik uspeh su napravili ove godine.

Sve je sa smeškom pratio Zdravko Mamić, a Nenad Bjelica je nedavno priznao da se s njim čuje jednom ili dvaput nedeljno.

Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar su prošle godine nepravosnažnom presudom osiječkog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 16 miliona evra iz tog kluba i nanošenje štete državnom proračunu od milion evra. Konkretno, Mamić je osuđen na šest i po godina, Pernar na četiri godine i dva meseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 meseci, a Vrbanović na tri godine zatvora.

U drugoj Uskokovoj optužnici, koju je potvrdilo optužno veće, Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika, među kojima je i njegov brat Zoran, koji se u međuvremenu vratio u Dinamo na mjesto sportskog direktora, tužilaštvo tereti da su, u sklopu zločinačkog poduhvata, Dinamo oštetili za oko 20 miliona evra. Potvrđena je i ta druga optužnica, Hrvatska je drugi put pokrenula postupak izručenja, ali i ovaj put tužiteljstvo BiH utvrdilo je kako ne postoje uslovi za izručenje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.