NASTAVAK SKANDALA U ITALIJI: Dobro pročitajte šta je sada objavio urednik sportskog lista optuženog za rasizam!
Romelu Lukaku, Foto: EPA/Peter Powell

DOKLE VIŠE?

NASTAVAK SKANDALA U ITALIJI: Dobro pročitajte šta je sada objavio urednik sportskog lista optuženog za rasizam!

On je, naime, u četvrtak uvredio Lukakua i Smolinga naslovnom stranom

Objavljeno:

U četvrtak se pojavila naslovna stranica renomiranog italijanskog lista Korijere delo Sport, na kojoj se pojavio navodno rasistički momenat, jer je uz fotografiju Romelua Lukakua i Krisa Smolinga stajao naslov "Black Friday", što u prevodu znači "crni petak", a što simboliše male cifre za koje su iz Engleske dovedena ova dva tamnoputa fudbalera.

Nažalost, italijanska javnost, ali i svetska, odmah su to protumačile kao rasizam, pa je oko cele ove priče napravljen veliki skandal.

Tim povodom oglasili su se i sami Smoling i Lukaku, rekavši da je to najgori naslov ikada.

- Vi, momci, i dalje podržavate negativnost i problem rasizma. Umesto da razgovaramo o prelepoj utakmici koja će se odigrati na San Siru između dva sjajna kluba... Obrazovanje je ključ. Vi, momci iz Korijere delo Sporta, trebalo bi da uradite bolji posao u vezi s tim. Hvala navijačima i svim ostalim novinarima na podršci. Radujemo se sutrašnjoj utakmici. Napred Inter - napisao je belgijski fudbaler.

Današnja naslovna strana Korijerea
Današnja naslovna strana Korijerea foto: Corriere dello Sport

Međutim, na ovakve navode oglasio se i sam urednik Korijerea Ivan Zazaroni, inače čovek koji je pre nekoliko meseci razočarao Sinišu Mihajlovića objavivši da ovaj ima leukemiju, iako ga je Srbin molio da to ne radi.

- Koga vi nazivate rasistima? Linčovanje novina koje preko veka brane slobodu i jednakost - stoji u naslovu, a u tekstu se navodi sledeće:

- Crni petak, za one koji žele i mogu da razumeju, samo je način da se hvali različitost, to sjajno bogatstvo različitosti. Ako to ne razumete, to je zato što nećete. Crni petak je nevini naslov naših novina, koje preko veka sa strašću i bez pogovora brane sportske vrednosti. A pretvoren je u otrov od strane onih kojima je otrov već u krvi - napisao je Zazaroni.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.