MATEO GARSIJA JE ZVEZDIN X-FAKTOR: Ljubav na tribinama, a rat na terenu! Zvezda traži pobedu protiv braće iz Atine!
Garsija može da bude igrač koji će odlučiti meč, Foto: Starsport©

liga šampiona, 2. kolo

MATEO GARSIJA JE ZVEZDIN X-FAKTOR: Ljubav na tribinama, a rat na terenu! Zvezda traži pobedu protiv braće iz Atine!

Bilo kako bilo, malo pre 23:00 znaćemo epilog ovog duela, a puna Marakana će svaki rezultat na kraju susreta pozdraviti aplauzom, pa ako je tako, neka bude posvećen trijumfu Zvezde - neće braća da zamere...

Objavljeno:
Nikola Husein

"Vreme je za novu pobedu u Ligi šampiona..."

Ovako trenutno razmišljaju svi navijači Crvene zvezde pred duel sa Olimpijakosom koji je na programu večeras od 21:00 na našem najvećem stadionu.

Na stranu sva međusobna ljubav pobratimljenih navijača i više nego prijateljski odnosi klubova koji se godinama neguju, ovoga puta ulog je ogroman, a to su tri boda u eliti koja mogu biti od velikog značaja za eventualno proleće u Evropi.

Minhen je arhiviran, poraz od 3:0 nije pravi pokazatelj tog meča, ali u ovoj fazi se greške ne praštaju i što se tiče Vladana Milojevića one treba da se svedu na potpuni minimum u ovakvim utakmicama, gde jedan potez može da bude presudan.

Zna se šta je imperativ

Atmosfera, crveno-bela Marakana, pesme na srpskom i grčkom, zagrljena braća i aplauz celog stadiona na kraju meča, ma koji god rezultat bio će sigurno obići Evropu posle duela, ali jedino što treba da zanima beogradske momke koji će izaći iz tunela stadiona u Ljutice Bogdana je pobeda sa velikim P.

foto: Starsport©

Zvezdinih startnih 11

Tim koji će sutra istrčati nekoliko minuta pre devetog podeoka na časovniku bi trebalo da izgleda ovako:

BORJAN - GOBELJIĆ, MILUNOVIĆ, DEGENEK, RODIĆ - KANJAS, VULIĆ - MARIN, VAN LA PARA, GARSIJA - PAVKOV

Parola kojom se Milojević vodi je "ono što je dobro ne treba menjati", a to je u ovom slučaju odbrana srpskog šampiona.

Rodić se posle neigranja u Minhenu oporavio od povrede i zauzeće mesto na levom boku, odnosno Gobeljić na svojoj standardnoj poziciji ove sezone - desnom beku.

Štoperi su novi/stari reprezentativac Nemanja Milunović i Miloš Degenek koji predstavlja kapitalno pojačanje od povratka iz Arabije.

foto: FK Crvena zvezda

Što se tiče veznog reda, Kanjasu je mesto zacementirano na poziciji zadnjeg veznog, a novina je to što će Miloš Vulić skoro sigurno dobiti šansu od samog starta umesto pomalo posrnulog Dušana Jovančića koji je u evidentnom padu forme na nekoliko poslednjih utakmica.

Kad smo već kod Vulića, on je do pre samo nekoliko meseci igrao za Napredak, a tokom priprema u Austriji je čak bio na pragu odlaska na pozajmicu u Niš, međutim mladi fudbaler je odbio tu mogućnost i odlučio da se bori za svoje mesto u timu, pa šta bude... I evo biva - čini se potpuno zasluženo.

Vulić će početi kao starter
Vulić će početi kao starter foto: Starsport©

Malo ispred njega i Kanjasa delovaće kapiten Marko Marin, inače bivši igrač Olimpijakosa, koji poznaje do tančina stil njihove igre i dobro zna šta mu je činiti na ovakvim mečevima. Nemačka škola fudbala, balkansko srce i mentalitet Zapada može da donese samo jednim potezom prevagu na ovakvim mečevima, a to je ono što se ujedno od njega i očekuje - majstorstvo.

Nije Aleksandar Berček, ali on je dečko koji obećava

Desna strana pripašće Mateu Garsiji koji je propustio zadnja tri duela u svim takmičenjima zbog povrede, pa se stiče utisak da je ovo utakmica kao stvorena za njega i postane X-faktor tima sa Marakane.

Fanatično navijanje, sigurno i koji Rihter na skali, slično kao u Argentini, ako ne i luđe, sigurno će ga dodatno podstaći da pokaže ono što je u Bernu i da sam ubedi sebe da nije pogrešio što je odbio Olimpijakos koji je pokušao da ga ukrade u onoj napornoj sagi oko njegovog transfera, pre nego što je zadužio dres Crvene zvezde.

Večerašnja utakmica može da bude baš ta koja će ga vinuti u evropsko nebo i eventualnom dobrom partijom zavrediti status legende na crveno-belom Severu, a to je sve samo ne lak zadatak. Omaleni Garsija ima sve ono što je Zvezdi potrebno u ovakvim mečevima, pa neka vreli latino duh proključa iz njega sada kada je najpotrebnije njegovoj ekipi.

Garsija na meču u Bernu
Garsija na meču u Bernu foto: EPA/Peter Schneider

Radživ Van la Para u prvim mečevima nakon dolaska sa Ostrtva nije pokazivao znake velikog pojačanja, navijači su već počeli da ga porede sa Kafuom, ali na meču protiv Mačve je sa nekoliko lepih poteza podigao publiku na noge i uspeo da ih razuveri u mišlju od pre par redova. Pitanje se nameće samo po sebi, da li je ovo utakmica kojom će pokazati da njegova partija sa slabašnim Šapčanima nije bila samo trenutni bljesak, pokazaće sutra na terenu.

Koga u špic napada? Pavkov, Boaći ili Tomane?

Pavkov je sa četiri pogotka najbolji strelac crveno-belih u Superligi Srbije, ali je "varljivi" Boaći dobijao poverenje Milojevića u evropskim mečevima. Golovi Suduvi, Helsinkiju i Kopenhagenu ga možda i ovoga puta "stavljaju" u prvih 11, ali više je za očekivati da će Pavkov biti taj koji će početi utakmicu kao i u Minhenu pre dve nedelje.

Pavkov i Milojević na meču protiv Helsinkija
Pavkov i Milojević na meču protiv Helsinkija foto: Starsport©

Naravno, ne treba zanemariti ni Tomanea koji je na prethodnom meču u prvenstvu dokazao da je u dobroj formi, pa vrlo lako može da zameni početnog napadača u drugom poluvremenu i promeni tok meča ukoliko bilo potrebno, a ne bi bilo čudno da već u narednom periodu i definitivno bude prvi izbor šefa stručnog štaba i u evropskim mečevima. Uostalom, zato je i doveden ovog leta posle godinu dana natezanja sa portugalskom Tondelom.

Sa klupe za rezervne igrače će svoju šansu pre svih strpljivo čekati Dušan Jovančić, Aleksa Vukanović, Žander i već pomenuti Boaći ili Tomane, ako se Milojević odluči za Pavkova od prvog minuta.

Bilo kako bilo, malo pre 23:00 znaćemo epilog ovog duela, a puna Marakana će svaki rezultat na kraju susreta pozdraviti aplauzom, pa ako je tako, neka bude posvećen trijumfu Zvezde - neće braća da zamere...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.