PREMINUO POZNATI FUDBALER, SLAVNI KOLEGA VAN SEBE OD TUGE: Želim ti sigurno putovanje, mnogi nisu znali sve o tebi!
Filip Koku, Foto: Printscreen/Twitter/The Sun

POTRESNE SCENE

PREMINUO POZNATI FUDBALER, SLAVNI KOLEGA VAN SEBE OD TUGE: Želim ti sigurno putovanje, mnogi nisu znali sve o tebi!

Holandski stručnjak emotivno je doživeo vest o njegovoj smrti

Objavljeno:

Fernando Riksen preminuo je nakon duge i teške bolesti, a od njega se na klupskoj konferenciji za medije njegovog kluba Derbi Kaunti oprostio i Filip Koku.

Holandski stručnjak emotivno je doživeo vest o smrti Riksena koji se od 2013. borio sa oboljenjem neurona.

Borio se kao lav, organizovao humanitarne akcije i trudio se da pomogne onima koji takođe imaju bolest motoričkih neurona za šest godina koliko je sve trajalo, nakon što mu je dijagnostifikovana amiotrofična lateralna skleroza, neurodegenerativni poremećaj u kome dolazi do propadanja nervnih ćelija mozga i kičmene moždine.

Preminuo je u sredu, a dva dana kasnije na konferenciji za štampu Derbija koji trenira, Koku se oprostio od nekadašnjeg saigrača.

- To su bile ekstremno tužne vesti, borio se dosta dugo protiv te užasne bolesti. Srećom, našao je sada svoj mir posle duge i teške bolesti. Želim mu sigurno "putovanje", a njegovoj porodici sve najbolje. Igrali smo zajedno u reprezentaciji Holandije, bio je to fudbaler sa velikom željom za pobedom, pun energije. Svaki trening ili utakmica bili su primer kako treba pobediti. Imao je i drugu stranu koju možda neki nisu poznavali, bio je vrlo zabavan i otvoren čovek - rekao je Koku.

Koku i Riksen nisu igrali zajedno za AZ Alkmar čiji su dres obojica nosili, ali jesu u reprezentaciji Holandije čiji je Filip Koku bio stalni član, a Fernando Riksen imao standardne pozive od 2000. do 2003.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.