GOLMAN RADNIČKOG POKLONIO VOJVODINI POBEDU: Varnice u Nišu, krvava lica, Lalatović pretio, crveni kartoni...
Nenad Lalatović je svojim ponašanjem dodatno podigao tenziju, Foto: Starsport©

Linglong Superliga Srbije, 8. kolo

GOLMAN RADNIČKOG POKLONIO VOJVODINI POBEDU: Varnice u Nišu, krvava lica, Lalatović pretio, crveni kartoni...

Napeta atmosfera na Čairu je vladala od prvog minuta utakmice

Objavljeno:

Kakva vrela i incidentna uvertira u 8. kolo Linglong Superlige i povratak u klupski fudbal posle reprezentativne pauze! "Čair" je bio poprište derbija kola između Radničkog i Vojvodine koja je na kraju odnela sva tri boda i trijumfovala 2:1.

Varničilo je u Nišu tokom svih 90 i kusur minuta utakmice, koju je sudija Novak Simović jedva uspeo da održi da ne eskalira u neke veće incidente, ako je uopšte uspeo u tome, mada se mašao i za crvene kartone.

Domaćin je prvi stigao do vođstva u 9. minutu srećnim spletom okolnosti kada je traljav šut Pantelića prema golu, Stefan Mihajlović uspeo da preusmeri i pošalje loptu u mrežu.

Terenska inicijativa se posle primljenog gola isplatila Vojvodini u 33. minutu kada je Drinčić, upravo bivši igrač Radničkog, centrirao, a Matić glavom pogodio za izjednačenje.

I onda kreću prve varnice na kraju prvog poluvremena kada je trener Novosađana, Lalatović, najpre ušao u sukob sa trenerom Nišlija, Kosanovićem, da bi na početku drugog poluvremena započeo svađu sa navijačem na tribini kome je pretio klanjem zbog čega ga je sudija Simović isključio sa utakmice.

1 / 6 Foto: Starsport©

Ali to je doprinelo tome da atmosfera postane još napetija na terenu u narednih 45 minuta. Pa je tako viđeno oštrih startova, udaraca ispod i iznad pojasa, ali i u lice.

Trenutak odluke se dogodio u 77. minutu kada je mladi reprezentativac Devetak povukao loptu prema golu domaćina i rešio da raspali po njoj sa nekih 25 metara, a golman Petrović je očajno reagovao, iako je ona išla direktno u njega.

Umesto da je izboksuje, ona mu je samo okrznula ruku i završila u mreži.

Da će se loše završiti po Nišlije bilo je jasno 5 minuta kasnije kada je isključen Stefan Mihajlović zbog drugog žutog kartona.

Ipak, možda su i mogli domaći igrači do boda u nadoknadi vremena, da fantastični golman Vojvodine, Saničanin, se nije pojavio niotkuda i fenomenalnim refleksom odbranio udarac Haskića glavom sa peterca.

Linglong Superliga Srbije, 8. kolo:

Petak Radnički – Vojvodina 1:2 (Mihajlović 9 – Matić 33, Devetak 77)

Subota

Crvena zvezda - Inđija 18.00 Javor - Rad 19.00 Radnik - Napredak 19.00 Voždovac - Čukarički 20.00 Proleter - Partizan 20.30

Nedelja TSC - Mačva 19.00 Mladost - Spartak 19.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.