PREDSTAVLJEN VAN LA PARA I VEĆ JE KUPIO DELIJE: Ono što je rekao o Pavkovu oduševiće sve navijače Crvene zvezde!
Radživ van La Para, Foto: FK Crvena zvezda

LEPE REČI

PREDSTAVLJEN VAN LA PARA I VEĆ JE KUPIO DELIJE: Ono što je rekao o Pavkovu oduševiće sve navijače Crvene zvezde!

Holanađanin je na promociji u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ istakao da mu je velika čast što će nositi crveno-beli dres

Objavljeno:

Crvena zvezda je u završnici prelaznog roka angažovala krilnog napadača Radživa van la Paru.

Holanađanin je na promociji u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ istakao da mu je velika čast što će nositi crveno-beli dres, kao i da se raduje izazovima koji mu predstoje u novom klubu.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela imao je reči hvale za novog prvotimca Van La Paru.

- Radživ je prošao sve mlađe selekcije Fejnorda, igrao je u Herenvenu i u nekoliko klubova u Čempionšipu i Premijer ligi. On je brz krilni igrač. Tražili smo brzinu po bokovima i mislim da smo je dobili u vidu Matea Garsije i Van la Pare. Siguran sam da je Radživ veliko pojačanje za Crvenu zvezdu i da će uspešno nositi crveno-beli dres u narednom periodu - rekao je Mrkela.

Van La Para nije krio zadovoljstvo što je zadužio crveno-beli dres, a preneo je i prve utiske po dolasku u klub.

- Ljudi u Srbiji su jako prijatni. Dočekan sam na sjajan način. Saigrači, kao i trener, su mi rekli da im se obratim za bilo kakvu pomoć i to mi mnogo znači. Brzo sam se prilagodio na novu sredinu što je jako bitno. U Beogradu sam deset dana i odradio sam dosta treninga sa ekipom. Takođe, posetio sam Vojsku Srbije što je zanimljivo iskustvo za mene. Sa saigračima provodim mnogo vremena u svlačionici. Zadivljen sam kvalitetom treninga i celokupnog rada u klubu. Posebeno me je fascinirao Zvezdin muzej u kojem se nalazi veliki broj trofeja. Sada sam se uverio u to koliko je Crvena zvezda velika.

Osvrnuo se Van La Para i na period u Hadersfildu, u kojem je zabeležio veliki broj utakmica.

- Lep period je ostao iza mene u Hadersfildu, imao sam sjajan odnos sa navijačima, uvek su bili dobri prema meni. Igrali smo Premijer Ligu, ali posle tri godine provedene tamo osetio sam da mi je potreban novi izazov u karijeri. Zvezda je za mene pravi izbor što se toga tiče i nadam se da ću postići što bolje rezultate – istakao je Van la Para.

Otkrio je i razloge zbog čega je izabrao baš Crvenu zvezdu za novi stepenik u karijeri.

- Glavni motiv za dolazak u Crvenu zvezdu je Liga šampiona. Kao fudbaler želim da se takmičim u najjačem takmičenju, a to je Liga šampiona. Želim da igram sa najboljima, ali i protiv najboljih i zato sam došao ovde. Nisam mnogo znao o klubu, ali čim sam čuo da postoji interesovanje Crvene zvezde za mene odmah sam istraživao o klubu i njegovoj istoriji. Imam prijatelja Srba u Holandiji koji su mi preneli dosta lepog o Zvezdi, tako da sam srećan što sam došao u klub sa tako velikom tradicijom.

Informisan je Zvezdin krilni napadač o utakmicama i u Superligi Srbije.

- Čuo sam mnogo toga i o večitom derbiju, najvećoj utakmici u srpskom fudbalu. O ostalim klubovima ne znam mnogo, ali želim da naučim. Nema lakih protivnika. Nikada nije tako lako postizati golove na svakom meču, a to je ono što i sam želim.

Izneo je i očekivanja pred meč sa Bajernom u prvom kolu Lige šampiona.

- Potpuno sam spreman za sve izazove koji me očekuju. Na šefu stručnog štaba je da odredi da li sam mu potreban ili ne, dok je na meni da radim što više i bolje i siguran sam da će rezultati biti odlični – zaključio je Van La Para.

Polubrat Radživa Van La Pare je Džordžino Vajnaldum, igrač Liverpula, kluba kome je Pavkov prošle sezone dao dva gola. - Znam za Pavkova, naravno, on je legenda - rekao je Radživ kroz osmeh.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.